Pompierii militari au fost am fost solicitați ieri să intervină pentru stingerea a 19 incendii de vegetație uscată.
Incendiile s-au produs în localitățile:
- Prigoria,
- Brănești,
- Bengești-Ciocadia,
- Scoarța,
- Căpreni,
- Tismana,
- Bustuchin,
- Slivilești,
- Stoina,
- Crușeț,
- Lelești,
- Stejari.
Alte 16 incendii de vegetație uscată produse pe teritoriul județului au fost gestionate de autoritățile locale prin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.
335 de incendii de vegetație uscată de la începutul anului
De la începutul anului și până în prezent pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 335 de incendii de vegetație uscată. Unele dintre incendiile produse s-au extins și la fondul forestier, pagubele fiind iremediabile pentru mediul înconjurător.
Sute de hectare de vegetație uscată și fond forestier au fost mistuite de flăcări. Din fericire, incendiile nu au ajuns la zonele locuite, dar asta se datorează eforturilor pe care le-au depus echipajele de intervenție.
„Nu este doar o statistică, este un semnal de alarmă, este momentul în care trebuie conștientizat riscul și dacă ai folosit vreodată această practică de a utiliza focul pentru igienizarea terenurilor să renunți! Renunță pentru a nu genera tragedii, renunță pentru a nu provoca pagube iremediabile mediului înconjurător, renunță pentru a nu fi sancționat!”, a afirmat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Citește și: Vâlcea: Accident mortal pe calea ferată în Ionești