8.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentParchetul European anunță confiscarea a 2,4 milioane de euro în România în cadrul unei anchete privind importurile de combustibil în Italia

Parchetul European anunță confiscarea a 2,4 milioane de euro în România în cadrul unei anchete privind importurile de combustibil în Italia

În cadrul unei anchete privind o fraudă transfrontalieră complexă în materie de TVA care implică combustibili importați pe piața italiană, condusă de Parchetul European din Bologna (Italia), au fost confiscate în România bunuri în valoare de 2,4 milioane de euro, se arată într-un comunicat al instituției.

Acest lucru se adaugă la confiscările anterioare executate în Italia, în valoare de 19,9 milioane de euro, care nu au acoperit întregul prejudiciu adus bugetului UE de activitățile frauduloase investigate, estimat la 92 de milioane de euro. Din acest motiv, atunci când procurorii europeni delegați la Bologna au găsit bunuri ale unuia dintre suspecți situate în România, au solicitat colegilor lor de la București să le confiște, lucru care a fost realizat cu promptitudine, datorită modelului operațional al EPPO ca birou unic, conform G4Media.ro.

Au fost confiscate 18 proprietăți situate în București

În temeiul ordinului judiciar, emis de judecătorul pentru investigații preliminare al Tribunalului din Parma la cererea EPPO, ofițerii de aplicare a legii au confiscat 18 proprietăți situate în București, aparținând suspectului. De asemenea, au fost înghețate 14 conturi bancare, precum și participații în societăți românești care activează în domeniul imobiliar și în sectorul comercializării de carburanți, toate cu o valoare totală combinată de 2,4 milioane de euro.

Ancheta vizează un presupus grup infracțional

Ancheta vizează un presupus grup infracțional condus de trei persoane, toate italiene, care acționează din Dubai, Miami și Napoli. Aceștia sunt suspectați că au introdus pe teritoriul italian produse petroliere de la rafinării din Croația și Slovenia pentru a le revinde ulterior la un preț redus, folosind o serie de societăți fantomă și o societate tampon. Potrivit anchetei, combustibilul era vândut unor societăți din România și din Regatul Unit și apoi facturat unor societăți fantomă italiene, toate administrate de membri ai organizației criminale.

Citeşte şi: 12 muncitori de la o fabrică de mobilă s-au intoxicat cu o substanță de curățare. Planul roşu, activat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS