21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci ani de puşcărie pentru violarea unei minore de 13 ani

Cinci ani de puşcărie pentru violarea unei minore de 13 ani

Judecătorii din Băileşti au condamnat la cinci ani de închisoare un tânăr din comuna Orodel, Dolj, acuzat de comiterea infracţiunii de viol. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 1 ianuarie 2023, suspectul ar fi violat o minoră de 13 ani. Agresiunea a avut loc pe un teren viran din localitate. În plus, inculpatul a fost obligat să-i achite victimei suma de 30.000 lei drept daune morale.

Poliţiştii doljeni anunţau, în ianuarie 2023, reţinerea unui tânăr de 22 de ani, din comuna Orodel, acuzat de comiterea infracţiunii de viol. Victimă a fost o minoră de 13 ani.

„În seara zilei de 1 ianuarie, în jurul orei 19.50, poliţiştii Secției 7 Poliție Rurală Plenița au fost sesizați prin apel de urgenţă 112, de un bărbat de 36 ani, din comuna Orodel, cu privire la faptul că fiica concubinei sale, o minoră în vârstă de 13 ani, ar fi fost victima unei tentative la viol. În fapt, un tânăr de 22 de ani, din localitate, este bănuit că prin folosirea forţei, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minora, pe un teren viran din localitate”, au explicat poliţiştii doljeni.

Pe 2 ianuarie, tânărul de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de viol. O zi mai târziu, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, suspectul a fost arestat preventiv. Mandatul de arestare a fost emis de Judecătoria Băileşti.

A susţinut că nu a fost viol

Parcursul urmăririi penale, cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu minora. A susţinut că nu a constrâns-o în vreun fel. Probele din dosar l-au contrazis însă pe inculpat.

„Această apărare formulată de către inculpat, în sensul că persoana vătămată, în vârstă de 13 ani, ar fi consimțit să întrețină raport sexual normal și un act sexual oral, nu poate fi luată în considerare, întrucât din ansamblul probatoriu administrat în cauză – declarația persoanei vătămate, raportul de evaluare psihologică, care atestă că minora prezintă indicatorii unui abuz sexual, raportul de expertiză medico-legală și declarațiile martorilor, a rezultat cu certitudine că inculpatul, profitând de vârsta fragedă a minorei și de încrederea de care se bucura în fața părinților persoanei vătămate, a luat-o pe aceasta și a dus-o într-un loc retras, de la drumul public, unde a constrâns-o fizic și psihic să întrețină raport sexual normal și, ulterior, să aibă un act sexual oral”, au susţinut anchetatorii.

Cinci ani de puşcărie pentru viol

Inculpatul a fost deferit justiţiei în februarie 2023, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti, instanţă care s-a pronunţat marţi, pe 28 mai. Inculpatul a fost condmanat la cinci ani de închisoare pentru fapta comisă. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de bărbat în arest preventiv (2 ianuarie 2023 – 28 mai 2024). Instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta din urmă a fost obligat să-i achite persoanei vătămate suma de 30.000 lei drept daune morale. Hotărârea Judecătoriei Băileşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS