19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Percheziții la persoane cercetate pentru evaziune fiscală

(VIDEO) Percheziții la persoane cercetate pentru evaziune fiscală

-

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat, azi dimineață, 26 de percheziții la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Perchezițiile s-au efectuat în județul Argeș și municipiul București, în 7 cauze penale.

În cinci dintre cauze, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi comercializat, în perioada 2021 – 2023, prin intermediul magazinelor proprii, mărfuri achiziționate de la un complex comercial de tip cash&carry, ca persoane fizice. Nu s-au înregistrat achizițiile realizate și veniturile obținute. A fost prejudiciat bugetul de stat cu 1.486.191 de lei.

Într-o altă cauză penală, în perioada 2022-2023, o persoană fizică ar fi comercializat, în mod repetat, autoturisme second-hand, provenite din altă țară. Valoarea mașinilor vândute a fost de 1.293.525 de lei. Veniturile realizate nu au fost declarate. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la 245.669 de lei.

În cea de-a șaptea cauză penală a reieșit că o persoană, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi declarat fictiv sediul social. El ar fi omis, în totalitate, înregistrarea operațiunilor comerciale efectuate, în vederea sustragerii de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale și vamale.

7 persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Citește și: Adjunctul SRI, Cristian Bizadea, se pensionează, la doar 48 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ABA Jiu: Amenzi de 725.000 lei pentru poluarea apelor

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Jiu au aplicat, în...

ȘTIRI GdS