20.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPatru pacienţi răniţi în explozia dintr-un centru comercial, în stare gravă

Patru pacienţi răniţi în explozia dintr-un centru comercial, în stare gravă

Ministerul Sănătăţii a informat că patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani sunt în stare gravă. Doi dintre aceştia fiind intubaţi.

„Până în momentul de faţă s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienţi fiind intubaţi. Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, afirmă sursa citată, conform Agerpres.

Doi dintre pacienţi aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca)

Potrivit aceleiaşi surse, doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

„Imediat după producerea incidentului, Ministrul Sănătăţii împreună cu Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă au luat legătura cu UPU Botoşani, Serviciul de Ambulanţă Botoşani, precum şi cu Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenţei medicale pentru pacienţii răniţi”, se arată în comunicat. 

Citeşte şi: (VIDEO) Explozie la un centru comercial. Planul roșu a fost activat. Mai multe persoane sunt rănite

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS