33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Explozie la un centru comercial. Planul roșu a fost activat. Mai multe persoane sunt rănite

(VIDEO) Explozie la un centru comercial. Planul roșu a fost activat. Mai multe persoane sunt rănite

-

O explozie foarte puternică, urmată de un incendiu, a avut loc în această dimineață la un magazin de bricolaj din Botoșani. Planul roșu a fost activat. Potrivit primelor informații, ar fi vorba de zece persoane rănite. Tot centrul comercial a fost evacuat.

La fața locului sunt numeroase unități de intervenție. Au sosit ambulanțe și o unitate de terapie intensivă mobilă, precum și autospeciale de pompieri.

Potrivit SU Botoșani, zece persoane au fost rănite în urma exploziei urmate de incendiu în magazinul de construcții aflat la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava.

Zece persoane au fost rănite și primesc îngriji medicale

„Zece persoane au fost rănite și primesc îngriji medicale. Toate sunt conștiente și prezintă diferite arsuri si traumatisme. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor”, a transmis ISU Botoșani.

Monitorul de Botoșani scrie ca explozia a avut loc la magazinul Dedeman, aflat la marginea orașului, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, pompieri şi 6 ambulanțe şi ambulanța de victime multiple.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, a anunțat IGSU.

O parte din fațada magazinului a fost spulberată de explozie. Deflagrația s-ar fi produs din cauza unei centrale aflate în interiorul magazinul.   

Citeşte şi: Fondatorul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost internat din nou

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Avertizări de viituri pe Jiu și alte 20 de...

Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod...

ȘTIRI GdS