21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă gravide în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor

Două gravide în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor

Şase persoane s-au intoxicat, marţi seară, în judeţul Maramureş, cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor. Două femei însărcinate sunt inconştiente şi intubate.

”Echipajul CBRN din cadrul ISU Maramureş intervine alături de pompierii din Târgu Lăpuş şi echipajele medicale TIM şi EPA SMURD în localitatea Groşii Ţibleşului. Două persoane de sex feminin, însărcinate, s-au intoxicat cu o substanţă pentru deparazitarea animalelor din gospodărie”, a transmis, marţi seară, ISU Maramureş.

Ambele persoane sunt inconştiente şi intubate şi sunt transportate la UPU Baia Mare. La faţa locului se află şi echipaje din cadrul SAJ Maramureş.

”Celelalte 4 persoane aflate în aceeaşi locuinţa vor fi transportate de către pompieri şi echipajul medical la CPU Târgu Lăpuş pentru monitorizare”, potrivit ISU Maramureş.

Una dintre tinere, de 17 ani, însărcinată în 4 luni, și-a pierdut prima cunoștința după ce a folosit o substanță toxică în loc de șampon. Speriat, iubitul ei a sunat la 112.
„S-a confirmat coma. Pacienta a fost intubată și resuscitată. Cumnata, de 22 de ani, gravidă în 6 luni, și ea în stare comatoasă, brusc instalată la domiciliu, a fost preluată în stop cardiorespirator. S-a reușit resuscitarea cardiopulmonară. Prognosticul pe viitor rămâne de văzut,” potrivit Dacian Juca, medic primar UPU – SMURD.

Medicii au confirmat că substanța care a băgat o întreagă familie în spital este extrem de periculoasă.

Polițiștii au deschis o anchetă.

Citește și: Olt: Incendiu la o anexă gospodărească în Coteana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS