34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVremea a făcut ravagii în mai multe județe din țară: copaci căzuți pe drumuri, case inundate și localități fără curent

Vremea a făcut ravagii în mai multe județe din țară: copaci căzuți pe drumuri, case inundate și localități fără curent

Vremea a făcut ravagii în mai multe județe din țară. Mii de gospodării din Harghita au rămas fără electricitate din cauza avariilor produse de vijelie pe reţeaua de alimentare, relatează News.ro. La Satu Mare, copaci au fost doborâţi pe mai multe străzi, potrivit publicației locale PresaSM.

În judeţul Harghita, populaţia a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT cu privire la furtună. În cinci localităţi din judeţ, mii de gospodării au rămas nealimentate cu energie electrică din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare. În localităţile Ditrău şi Jolotca, 2.547 de utilizatori nu au curent electric după ce furtuna a afectat 26 de posturi de transformare.

Alţi 532 de utilizatori, din localităţile Borzont, Ciumani şi Beta, nu au curent electric din cauza avariilor provocate de vânt şi ploaie. Echipajele distribuitorului de energie electrică acţionează în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Tot în Harghita, în municipiul Topliţa un copac a căzut peste un autoturism, vântul a rupt fire electrice care au căzut de pe un stâlp, iar doi arbori au căzut pe DN 13 B, între localităţile Borzont si Praid, darc şi pe DN 12 C, la Lacu Roşu. 

Vremea a făcut ravagii

În Satu Mare, pompierii militari au intervenit, în intervalul orar 01:30 – 02:40, pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe drumuri, dar și pentru evacuarea apei din pasajul Goga. O altă intervenție a avut loc pe strada Lazăr Gavril din municipiul Satu Mare, acolo unde un cablu electric a ajuns pe carosabil. Intervenții au avut loc și în localitățile Valea Vinului, Certeze, Turulung Vii și Orașul Nou.

Pompierii au intervenit în această seară pentru degajarea copacilor căzuți pe strada Prahova și strada Vasile Lucaciu, municipiului Satu Mare, dar și pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil localitatea Turulung Vii.

O altă intervenție a vizat degajarea unui cablu electric căzut pe carosabil pe strada Lazăr Gavril, municipiul Satu Mare. Tot pompierii au fost solicitați să intervină și pentru evacuarea apei din pasajul de pe bulevardul Octavian Goga din municipiul Satu Mare.

Furtuni puternice au fost raportate în mai multe județe din vestul țării, precum Arad, Mureș sau Bihor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS