20.1 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDirectorul fabricii de cașcaval din Ibănești a murit încercând să-și salveze angajații

Directorul fabricii de cașcaval din Ibănești a murit încercând să-și salveze angajații

În tragedia de duminică de la fabrica de cașcaval din comuna Ibănești, în județul Botoșani, au murit patru bărbați, printre care și directorul. Aceştia au intrat într-un bazin pentru decantare.

Toți cei patru bărbați implicați duminică în accidentul de muncă de la fabrica de cașcaval din Ibănești, Botoșani, au murit.

Oamenii au pierit unul câte unul, după ce au intrat pe rând în bazin pentru a se ajuta. Unul dintre cei morți este chiar patronul fabricii de cașcaval, Radu Tudose, de 57 de ani, care a sărit în bazin ca să-și salveze angajații, scrie Monitorul de Botoșani.

Toate cele patru persoane au intrat în stare de inconştienţă

Inițial, unuia dintre muncitorii care efectuau lucrări de mentenanţă la staţia de epurare i s-a făcut rău și a căzut într-un bazin cu apă reziduală. Doi angajați au coborât după el pentru a-l ajuta, dar au fost și ei răpuși de vaporii toxici, iar în ajutorul lor a sărit apoi chiar administratorul și patronul fabricii.

Din cauza acumulărilor de gaze, toate cele patru persoane au intrat în stare de inconştienţă. Patronul a răspuns inițial la manevrele de resuscitare și a fost transportat la spital, dar la Urgențe a intrat în stop-cardio respirator. După aproximativ 40 de minute, medicii au fost nevoiți să-i declare decesul.

Intoxicați cu monoxid de carbon, acid sulfuric și amoniac

Toți cei patru bărbați au murit ”în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon şi un amestec de acid sulfuric şi amoniac, într-un puț de aproximativ 6 metri”, potrivit Ramonei Guraliuc, medic-șef al UPU SMURD Botoșani.

Între timp, la fața locului au ajuns și echipele de salvare. Pompierii i-au scos pe bărbați din bazin și au încercat să îi resusciteze pe muncitori, dar fără succes. Directorul fabricii a fost dus în stare critică la spital, cu elicopterul, și a murit câteva ore mai târziu. Inspectoratul teritorial de muncă și Poliția fac anchete la locul tragediei.

Citește şi: Lacul Garda, foarte aproape de a ieși din matcă. Risc major de inundații în nordul Italiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS