17.8 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci vânzători de cocaină, arestați pentru trafic de droguri

Cinci vânzători de cocaină, arestați pentru trafic de droguri

Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a patru inculpați acuzați de trafic de droguri de mare risc. O altă inculpată din dosar a fost plasată în arest la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, cei cinci suspecți ar fi vândut cocaină consumatorilor de droguri din Dolj. Săptămâna trecută, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant, în timp ce vindea 11 doza de cocaină.

Procurorii DIICOT au explicat că cei cinci suspecți, trei bărbați și două femei, au vândut doguri de mare risc începând cu luna ianuarie.

”În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iunie 2024, aceștia au deținut, intermediat și vândut, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină către consumatori de pe raza județului Dolj. De asemenea, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce comercializa 11 doze de cocaină, achiziționate de la un coinculpat în scopul revânzării. 
Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Craiova,  fiind identificate și ridicate o cantitate de substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă”, au precizat anchetatorii.

Patru vânzători de cocaină, arestați preventiv

Pe data de 19 iunie, procurorii DIICOT au dispus reținerea celor cinci inculpați. Toți sunt acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. O zi mai târziu, cei cinci inculpați au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor față de patru dintre inculpați. Instanța a dispus atestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 de zile, până pe data de 19 iulie, inclusiv.

O inculpată din acest dosar a fost plasată în arest la domiciliu tot pentru o durată de 30 de zile. Judecătorii i-au impus inculpatei să nu părăsească domiciliul său din Craiova și i-a interis să comunice cu ceilați inculpați din dosar sau cu membrii de familie ai acestora. Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost contestată de patru dintre inculpați la Curtea de Apel Craiova.

Citește și: Craiovean judecat pentru traficarea unei minore de 16 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS