19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO bătrânică din Craiova, care a încercat să se sinucidă, salvată de poliţişti

O bătrânică din Craiova, care a încercat să se sinucidă, salvată de poliţişti

-

O bătrânică de 72 de ani, din Craiova, care a încercat să se sinucidă, ieri, a fost salvată de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova.

Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de o femeie de 78 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că vecina sa încearcă să se sinucidă prin ștrangulare, pe o bancă din faţa blocului în care locuieşte.

La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă, agent principal Buzatu Marius Dănuţ şi agent Niţu Raul Andrei, poliţişti în cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova. Cei doi au găsit-o pe bătrână în stare de sufocare, ca urmare a intenţiilor suicidale, având o bucată de material textil înnodată în jurul gâtului.

Doar intervenţia imediată a polițiștilor a făcut ca femeia să nu-şi ducă intenţia la bun sfârşit.

Imediat, cei doi poliţişti au acordat primul ajutor femeii, ulterior aceasta fiind transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Femeia a rămas internată.

Din discuţiile purtate cu fiicele femeii, bătrânica în prezent este în continuare în spital, însă este într-o stare stabilă.

Alte gesturi de empatie

Raul este deja la a doua dovadă de empatie…o imagine cu tânărul poliţist, postată de un trecător pe reţelele de socializare, a trezit emoţie şi aprecieri, atat în randul nostru cat şi al cetăţenilor.
În urmă cu aproximativ un an, el a fost surprins de un trecător, în timp ce ajuta o femeie în vârstă, care se deplasa greoi, să traverseze strada, în condiţii de siguranţă, ţinând-o de mână.

Îi felicităm pe cei doi polițiști, Marius şi Raul, pentru intervenţia promptă, mobilizarea imediată într-o situaţie critică, profesionalismul şi empatia de care au dat dovadă!

Citește și: Miercuri seara, se dă meci în centrul Râmnicului: România întâlnește Slovacia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

UPDATE – Cutremur cu magnitudinea de 5,2, în România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2, s-a produs, luni...

ȘTIRI GdS