35.7 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFrate şi soră, condamnaţi pentru spargerea unui magazin de bijuterii din Craiova

Frate şi soră, condamnaţi pentru spargerea unui magazin de bijuterii din Craiova

-

Judecătoria Craiova a condamnat doi inculpaţi, frate şi soră, acuzaţi că au spart un magazin de bijuterii şi au furat bunuri în valoare de aproximativ 880.000 de lei. Furtul a fost comis la începutul lunii septembrie 2023, în Craiova. În imaginile suprinse de camerele video se observă că suspectul se deplasa târâş, aşa cum a procedat şi la alte spargeri. Bărbatul a primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare, iar femeia a fost condamnată la 3 ani de închisoare. Cei doi inculpaţi nu sunt la prima faptă de acest fel. În 2017, cei doi au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea mai multor furturi asemănătoare.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că furtul bijuteriilor a fost sesizat pe data de 6 septembrie 2023.
„În dimineaţa zilei de 6 septembrie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în noaptea de 05/06 septembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale situată pe strada Brestei, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii.
În urma activităţilor desfăşurate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 05/06 septembrie, bărbatul, având faţa mascată şi prin dislocarea unui perete exterior, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint. Femeia ar fi rămas în afara clădirii, în scopul asigurării locului faptei. Prejudiciul creat este de aproximativ 880.000 de lei”, au precizat oamenii legii.

Frate şi soră, condamnaţi pentru furt calificat

Poliţiştii doljeni au mai precizat că cei doi suspecţi sunt un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 32 de ani, ambii din comuna Călinești, judeţul Teleorman. Cei doi sunt frate şi soră. În dimineaţa zilei de 3 octombrie, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, cei doi au fost identificaţi în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă. Au fost ridicaţi şi adusi la Craiova, la audieri. Cele două persoane au fost arestate preventiv pe data de 4 octombrie 2023. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova. La sfârşitul anului trecut, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 17 iunie.

Bărbatul a fost condmanat la 4 ani şi 6 luni închisoare pentru furt calificat. Sora acetuia a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat. Instanţa a dispus confiscarea sumei de 110.000 lei de la inculpat şi a sumei de 20.000 de lei de la inculpată. Judecătorii au mai dispus menţinerea arestului preventiv faţă de cele două persoane. În final, cei doi inculpaţi au fost obligaţi să achite suma de 750.000 lei către partea civilă. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă. Pe 21 iunie, hotărârea instanţei a fost acatată cu apel de femeia condamnată.

Hoţul cu mers târâş, condamnat pentru furturi asemănătoare

Bărbatul de 35 de ani nu este la prima faptă de acest fel. În 2017, a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar de furt calificat. La pedeapsă a fost adăugat un rest de 616 zile de închisoare, rămas neexecutat din altă pedeapsă. În acelaşi dosar, sora bărbatului a fost condamnată la cinci ani şi 10 luni de închisoare. În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat cum acţiona inculpatul.

„Faptele sunt comise numai pe timpul nopții și de persoane mascate. Pătrunderea în incinta societăților comerciale se realizează prin demontarea panourilor din PVC, dar și prin tăierea sau smulgerea grilajelor metalice ce asigură ferestrele din termopan ale grupurilor sanitare ce aparțin societăților comerciale sparte. După ce pătrunde autorul se deplasează „târâș” pentru a evita activarea senzorilor de mișcare și implicit declanșarea alarmei. Autorul faptelor vizează sumele de bani ce fac obiectul încasărilor societăților comerciale, sustrăgând casetele de valori (seifurile) cu totul atunci când nu reușește să le deschidă în incinta societăților comerciale”, au explicat anchetatorii.

În imaginile suprinse de camerele video din incinta magazinului de bijuterii din Craiova se observă că suspectul se deplasa târâş.

Citeşte şi: Tânăr din Ișalnița, arestat la domiciliu pentru o relație cu o minoră de 15 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Gorj: Accident rutier cu patru victime la Cornești

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează...

ȘTIRI GdS