34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul care a cumpărat droguri cu cryptomonede, condamnat cu executare

Craioveanul care a cumpărat droguri cu cryptomonede, condamnat cu executare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la 6 ani şi 11 luni de închisoare un craiovean de 36 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc şi mare risc. Potrivit anchetatorilor, între anii 2021-2023, bărbatul a vândut droguri consumatorilor din Dolj. În iunie 2023, cu ajutorul autorităților germane, anchetatorii au confiscat 200 comprimate ecstasy, achitate de bărbat cu cryptomonede.

Anchetatorii au precizat că, atunci când a fost prins, bărbatul avea asupra lui o jumătate de kilogram de canabis.
„Inculpatul a fost prins în flagrant având asupra sa cantitatea de 500 de grame canabis. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – iunie 2023, inculpatul a comercializat droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Dolj. De asemenea, în baza colaborării cu autoritățile judiciare germane, a fost depistată și indisponibilizată cantitatea de 200 comprimate de ecstasy, a căror contravaloare a fost achitată de către inculpat în cryptomonede”, au explicat anchetatorii.

Craioveanul de 35 de ani a fost acuzat de trafic de droguri de risc și mare risc, tentativă la infracțiunea de trafic internațional de droguri de mare risc şi deţinere de droguri pentru consumul propriu. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 10 iunie 2023. Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj.

Craioveanul care a cumpărat droguri cu cryptomonede, condamnat la Tribunalul Dolj

În iulie 2023, bărbatul de 36 de ani a fost deferit justiţiei, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat pentru toate infracţiunile comise. După contopirea pedepselor, craioveanul a fost condamnat la 6 ani şi 11 luni închisoare. Din pedeapsă se scade durata reţinerii şi a arestului preventiv (9 iunie 2023 – 20 iunie 2024).

Instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea drogurilor rămase după efectuarea analizelor de laborator. Este vorba de 195 de comprimate de ecstasy şi aproximativ 250 de grame de canabis. Au mai fost confiscate un dispozitiv de mărunţire şi două cântare electronice, toate cu urme de THC. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de craioveanul condamnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS