33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat definitiv pentru mai multe infracţiuni rutiere

Doljean condamnat definitiv pentru mai multe infracţiuni rutiere

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un bărbat de 38 de ani, din comuna Pleniţa, condamnat la 2 ani, 5 luni şi 20 zile închisoare cu executare pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. În 2018 şi în aprilie 2023, bărbatul a fost condamnat cu suspendare în alte două dosare privind infracţiuni rutiere. În iulie 2023, acelaşi inculpat a fost condamnat la un an de închisoare cu executare într-un dosar asemănător.

În acest dosar, bărbatul de 38 de ani a fost deferit justiţiei în decembrie 2022. A fost acuzat de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Potrivit anchetatorilor, în octombrie 2019, în Craiova, bărbatul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. A fost prins după ce s-a oprit cu maşina într-un gard. Ulterior, oamenii legii au constatat că bărbatul conducea băut şi fără permis. S-a mai stabilit că avea o alcoomie de 1,89 g/litru alcool pur în sânge la momentul primei prelevări.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 26 ianuarie, anul acesta. Inculpatul a fost condamnat la 2 ani, 5 luni şi 20 zile închisoare cu executare. Pedeapsa curinde alte trei, primite de inculpat pentru infracţiuni asemănătoare. Sentinţa instanţei a fost atacată cu apel de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Pe 19 iunie, instanţa a respins apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

A condus băut şi a provocat două accidente

Într-un alt dosar, acelaşi bărbat a fost acuzat că, în aprilie 2023, a condus băut şi a provocat două accidente.
Pe 2 aprilie, poliţiştii din Pleniţa au fost sesizaţi despre faptul că inculpatul conducea un Opel Corsa în Pleniţa, deşi avea permisul suspendat. Poliţiştii au găsit autoturismul într-un şanţ.

„Lângă autoturismul respectiv, a fost identificat inculpatul, care emana puternic halenă alcoolică și care a refuzat să prezinte organelor de poliție documentele personale și ale autoturismului, fapt pentru care a fost condus la sediul secției de poliție. În urma verificării efectuate în baza de date, a rezultat că inculpatul figurează cu dreptul de conduce autovehicule suspendat, iar la solicitarea organelor de poliție, acesta a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și să se supună recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au susţinut anchetatorii.

În aceeaşi seară, bărbatul a mers să scoată maşina din şanţ. A reuşit acest lucru cu ajutorul a doi consăteni. După aceea, bărbatul s-a urcat la volan. După ce a parcurs aproximativ 50 de metri, din cauza defecțiunilor la sistemul de direcție, maşina condusă de bărbat s-a oprit în şanţ.

În acest dosar, în iulie 2023, inculpatul a fost condamnat la un an şi zece luni de închisoare cu executare.

Pedeapse cu suspendare în alte dosare penale

În octombrie 2021, doljeanul a fost deferit justiţiei într-un alt dosar. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a fost depistat conducând băut şi fără permis în toamna anului 2018. Şi atunci refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Băileşti. Pe 24 aprilie 2023, inculpatul a fost condamnat la un an, cinci luni şi zece zile de închisoare cu suspendare. Pedeapsa cuprinde o alta de un an de închisoare, primită de inculpat în decembrie 2018, într-un dosar în care a fost acuzat de refuzul recoltării de probe biologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS