30.6 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 395 de sancțiuni contravenționale aplicate în urma unei razii organizate în Mehedinți

(VIDEO) 395 de sancțiuni contravenționale aplicate în urma unei razii organizate în Mehedinți

-

395 de sancțiuni contravenționale aplicate, 12 infracțiuni constatate și peste 950 de autovehicule verificate de polițiști, în urma unei razii organizate în Mehedinți.

În ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni, pe lângă activitățile curente de asigurare a ordinii și liniștii publice, au efectuat:

  • peste 140 de controale în cadrul unei razii organizate pe raza de competență,
  • au instituit peste 50 de filtre rutiere,
  • au verificat prin aplicația e-DAC aproximativ 970 de autovehicule.

Pentru desfășurarea acestor activități, au fost angrenați peste 280 de polițişti din structuri precum:

  • investigații criminale,
  • rutieră,
  • ordine publică,
  • investigare a criminalității economice,
  • arme, explozivi și substanțe periculoase,
  • sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Polițiștii au urmărit cu precădere prevenirea și combarea infracțiunilor cu violență, a infracțiunilor economice, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, identificarea și tragerea la răspundere a celor care nu respectă regimul armelor și munițiilor, a persoanelor urmărite în temeiul legii precum și asigurarea unui climat adecvat de ordine și liniște publică.

Poliţiştii au constatat 12 infracţiuni, au aplicat 395 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 107.380 de lei și au legitimate 1.819 persoane prin aplicația e-DAC.

Cele mai multe sancţiuni, 350, au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 au făcut obiectul Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică și 13 la H.G. 301/2012.

Totodată, au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participant, 13 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, potrivit legii. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 14 vehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Patru răniți într-un accident în care au fost...

Patru persoane au fost rănite într-un accident în care...

ȘTIRI GdS