31.2 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLocomotiva unui tren a luat foc cu puțin timp înainte de a ajunge la destinație

Locomotiva unui tren a luat foc cu puțin timp înainte de a ajunge la destinație

Un incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Mangalia. Locomotiva diesel a luat foc la ieșirea din gara Chișineu-Criș, cu câteva zeci inute îniante de destinație.

Pompierii care au intervenit la fața locului au evacuat din vagoane circa 120 de persoane, iar alți călători s-au autoevacuat. Nu există persoane rănite.

„Intervine Garda nr. 2 Ch. CRIS cu 2 autospeciale de stingere. Incendiul se manifesta în interiorul locomotivei cu degajare mare de fum. Locomotiva nu a putut fi decuplata de la garnitura de tren. Persoanele din tren, aproximativ 120, au fost evacuate de către pompieri, iar o mare parte sau evacuat singure”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Incendiu a fost localizat. Nu s-a propagat la întreaga locomotivă și nici la garnitura de tren.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost indentificată ca fiind „efectul termic rezultat ca urmare a necurățării sau neventilări unor filtre/canale de aerisire”.

Potrivit CFR, trenul a acumulat acum în total o întârziere de 174 minute, după ce avea deja înainte de incident o întârziere de 110 minute din cauza plecării decalate din stația Medgidia.

Un alt tre a avut întârziere cinci ore

Un alt incident feroviar a avut loc la Lugoj, unde s-a defectat locomotiva trenului Timişoara Nord – Iaşi, cu plecare din Timişoara Nord sâmbătă dimineaţa. CFR Călători a estimat că trenul va ajunge la Iaşi cu o întârziere de aproximativ cinci ore, transmite Agerpres.

„Trenul îşi va relua circulaţia în condiţii de siguranţă cu o locomotivă de ajutor care va sosi de la Arad, după efectuarea tuturor procedurilor specifice unei asemenea situaţii (acţiuni de manevră detaşare/ataşare, proba frânei etc)”, se menţionează în comunicatul CFR Călători.

CFR Călători precizează că a oferit călătorilor din trenul IR 1831, în staţia Lugoj, apă şi produse de patiserie.

Citește și: Aeroportul Internaţional Henri Coandă, amendat de ANPC pentru că nu funcționează aerul condiționat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS