19.5 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat din Cetate, judecat pentru agresarea unei fetiţe de 11 ani

Bărbat din Cetate, judecat pentru agresarea unei fetiţe de 11 ani

Procurorii din Calafat au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Cetate, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, suspectul a ar fi atins în zonele intime o copilă de 11 ani. Incidentul a avut loc pe 24 mai, pe o stradă din localitate.

Poliţiştii doljeni au explicat că fetiţa a fost agresată pe o stradă din comuna Cetate.
„În noaptea de 24 spre 25 mai, Secția nr.9 Poliţie Rurală Cetate a fost sesizată de un bărbat de 33 de ani, din comuna Cetate, cu privire la faptul că, în seara zilei de 24 mai, nepoata sa de 11 ani ar fi fost agresată sexual. La fața locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii, prezumtivul autor fiind identificat la scurt timp și condus la audieri. Din cercetări s-a stabilit că, în timp ce se afla pe o stradă din comuna Cetate, minora ar fi fost acostată de un tânar de 29 de ani, din localitate, care ar fi sărutat-o pe gât și ar fi atins-o în zonele intime”, au precizat oamenii legii.

Ulterior, după ce a fost audiat, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore. Pe 25 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat a cerut arestarea preventivă a inculpatului. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Bărbat din Cetate, judecat pentru agresiune sexuală

Ulterior, pe 18 iunie, Judecătoria Calafat a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat la Tribunalul Dolj. Săptămâna trecută, pe 25 iunie, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată.

Între timp, doljeanul de 29 de ani a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Calafat şi urmează să intre în procedură de cameră preliminară. Minora agresată este parte vătămată în dosarul penal.

Potrivit legii, actul de natură sexuală săvârşit prin constrângerea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani dacă victima nu a împlinit 16 ani.

Citeşte şi: Autorul crimei din Grădina Botanică, condamnat la 15 ani de detenție

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS