27.6 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţia daneză a anunţat că a descoperit, din întâmplare, aproape o tonă de explozivi

Poliţia daneză a anunţat că a descoperit, din întâmplare, aproape o tonă de explozivi

Aproape o tonă de explozivi şi produse chimice au fost descoperite marţi de poliţia daneză. Acestea de la locul decesului accidental al unui bărbat, în apropiere de Kosor, la aproximativ 50 km vest de Copenhaga, transmite AFP.

Poliţia a informat într-un comunicat că a evacuat în cursul nopţii în jur de 100 de locuitori de pe o rază de 500 metri în jurul locului accidentului, pentru a putea înlătura ‘marea cantitate de substanţe chimice şi de produse chimice’ găsită. ‘Nu este vorba despre câteva kilograme, e vorba de aproape o tonă. Nu ştim precis cantitatea, deci o vom cântări, desigur, iar apoi o vom testa pentru a vedea despre ce e vorba exact’, a declarat ulterior un responsabil din poliţia locală, Tom Trude, la postul TV2, citat de Agerpres.

Un bărbat de 52 de ani a murit luni în urma unei ‘explozii puternice’

Poliţia a informat anterior că un bărbat de 52 de ani a murit luni în urma unei ‘explozii puternice’ survenite ‘accidental’. Marţi, ea nu a făcut alte precizări despre cauzele acestui accident. Bărbatul fabrica probabil artificii, a spus Trude, precizând că nu fusese emisă autorizaţie pentru o astfel de activitate, conform primelor constatări. Locuitorii evacuaţi ar urma să poată reveni la casele lor marţi după-amiază.

Citește şi: Cod Roşu de vreme rea în mai multe localităţi din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS