Treizeci de pasageri au fost răniți după ce un zbor de la Madrid spre Uruguay a fost lovit de „turbulențe puternice” și au fost nevoiți să aterizeze de urgență în Brazilia, a anunțat luni compania aeriană spaniolă Air Europa.
„Zborul UX045 cu destinația Montevideo a fost deviat către aeroportul Natal (în Brazilia) din cauza turbulențelor puternice”, a spus Air Europa într-o postare pe X.
„Avionul a aterizat normal, iar cei care au suferit diferite tipuri de răni sunt deja tratați.”
Aeronava lovită de turbulențe a fost un Boeing 787-9 Dreamliner, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. Avionul are capacitatea de a găzdui până la 339 de pasageri, potrivit site-ului Air Europa.
„De la un moment la altul, avionul s-a destabilizat și a intrat într-o scufundare. Oamenii care nu aveau centurile de siguranță au urcat în aer și s-au lovit de tavan și s-au rănit – cei care aveau centurile de siguranță puse, nu atât de mult”, a declarat unul dintre pasageri, Maximiliano.
Un alt pasager, Stevan, a declarat agenției de presă: „Sunt pasageri cu fracturi și răni la brațe, fețe și picioare. Sunt aproximativ 30 de persoane rănite. A fost un sentiment destul de oribil; am crezut că vom muri acolo, dar slavă Domnului că nu s-a întâmplat.”
Compania aeriană spaniolă a declarat că un alt avion a plecat luni seară din Madrid și să preia pasagerii blocați în Brazilia pentru a-și continua călătoria către Uruguay.
Air Europa a adăugat că oricine are nevoie de asistență medicală este tratat pe Aeroportul Internațional Natal din Brazilia.
Probleme pentru Boeing
Vestea vine ca cea mai recentă dezvoltare dintr-un șir de publicitate proastă pentru producătorul de avioane Boeing.
Deși până acum nu există dovezi că rănile de pe zborul Air Europa ar fi avut vreo legătură cu o defecțiune a siguranței, Boeing s-a confruntat recent cu o serie de avertizori care pretind probleme de siguranță la companie.
Chiar săptămâna trecută, un anunț anunțat că părți din avioanele Boeing 787 Dreamliner au fost construite într-o manieră nesigură, ceea ce poate duce la „consecințe devastatoare”. Un anterior denunțător, Sam Salehpour, un inginer Boeing, a spus că a găsit și a raportat lacune similare în aeronavele 787 și 777, potrivit CNN.
Timp de aproape doi ani, începând cu 2021, FAA și Boeing au oprit livrările noilor Dreamliners în timp ce analizau lacunele. Boeing a declarat că a făcut modificări în procesul său de producție și că livrările au fost reluate în cele din urmă.
Peste o duzină de avertizori s-au înaintat împotriva lui Boeing în ultimii ani, iar numărul a crescut substanțial de când un dop de ușă a explodat un avion 737 Max în ianuarie, imediat după decolare, lăsând o gaură deschisă în lateralul avionului.
FAA a deschis mai multe investigații asupra Boeing, iar Departamentul de Justiție al SUA a declarat că poate depune acuzații penale împotriva companiei din cauza deficiențelor sale de calitate și siguranță.
Citeşte şi: (VIDEO) Uraganul Beryl lovește mai multe țări din Caraibe. Cel puţin o persoană a murit