24.8 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMembrii unei familii de traficanţi de droguri, la judecată

Membrii unei familii de traficanţi de droguri, la judecată

Tribunalul Dolj a dispus începerea judecării a patru craioveni, membrii ai aceleiaşi familii, acuzaţi de trafic de droguri şi operaţiuni cu produse psihoactive. Doi dintre inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în stare de arest preventiv, unul în arest la domiciliu şi o inculpată sub control judiciar. Anchetorii au explicat că inculpaţii au vândut droguri de risc şi etnobotanice consumatorilor din Dolj. Obţineau până la 3.000 de lei pe zi din vânzarea drogurilor.

Potrivit anchetatorilor, cei patru inculpaţi au vândut etnobotanice, dar şi droguri de mare risc.
„Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, inculpații (membri ai aceleași familii) au deținut și comercializat, în mod repetat cantități de noi substanțe cu efect psihoactiv, precum și droguri de mare risc (MDMB-2en-PINACA), pentru sume cuprinse între 50 și 100 lei, obținând zilnic aproximativ 3.000 lei de la consumatori de pe raza județului Dolj. Au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Dolj.
Au fost descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc și substanțe psihoactive noi, sub forma unor fragmente vegetale, zeci de comprimate de diazepam, un grinder, precum și alte mijloace de probă”, au precizat procurorii.

Membrii unei familii, judecaţi pentru trafic de droguri

Pe 14 noiembrie 2023, procurorii DIICOT au dispus reținerea a patru inculpați. Toţi au fost acuzaţi de constituirea unui grup infracţional, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive. Pe 15 noiembrie, cei patru craioveni au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpaţi. Al treilea a fost plasat în arest la domiciliu, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar. Cei patru inculpaţi au fost deferiţi justiţiei pe data de 1 martie. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

La sfârşitul lunii aprilie, instanţa a constatat că faptele nu au fost descrise suficient şi a dispus ca procurorii DIICOT să remedieze neregularităţile actului de sesizare. Ulterior, pe 20 iunie, judecătorul de cameră preliminară a constatat că procurorii au refăcut rechizitoriul. Instanţa a dispus începerea judecării celor patru inculpaţi. Pe 25 iunie, hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: Minor de 15 ani, după gratii pentru uciderea verişoarei sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS