25.6 C
Craiova
duminică, 7 iulie, 2024
Știri de ultima orăEveniment7,5 kilograme de comprimate de ectasy, descoperite poliție

7,5 kilograme de comprimate de ectasy, descoperite poliție

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și mare risc. Cei doi au introdus în țară drogurile. Cei doi sunt cercetați pentru trafic intern de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.

În sarcina unuia dintre bărbați s-a reținut și comiterea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive, în formă continuată.

Pe 19 iunie, una dintre persoane ar fi introdus în România (pe cale rutieră) 21.961 de comprimate ecstasy (7,5 kilograme). El a adus și aproximativ 10 grame de cocaină. Drogurile, care au fost procurate din Olanda, au fost transportat până în județul Brașov. Împreună cu cea de-a doua persoană, le-ar fi depozitat la o adresă din municipiul Brașov.

Pe 20 iunie, cei doi au fost prinși în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 10.000 de comprimate ecstasy, pentru 30.000 de euro. Ulterior, din locația închiriată, de cele două persoane, au fost ridicate restul de peste 11.000 de comprimate ecstasy.
Cercetările efectuate au stabilit că persoanele în cauză ar fi vizat comercializarea drogurile de mare risc. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 220.000 de euro. Aceștia intenționau să le plaseze cu ocazia desfășurării unor festivaluri de muzică din București și din țară.

Cei doi au fost arestați preventiv

În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în mod repetat, ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive:

  • GBL în amestec cu GHB și amfetamină,
  • comprimate ecstasy,
  • MDMA,
  • ketamină,
  • 2-MMC.

La datele de 20 și 21 iunie, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate.

Pe 21 iunie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către:

  • Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română,
  • Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Citește și: Alegătorii din Marea Britanie se îndreaptă la urne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS