28.6 C
Craiova
duminică, 7 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopil mort după ce ar fi inhalat o substanţă pentru combaterea puricilor

Copil mort după ce ar fi inhalat o substanţă pentru combaterea puricilor

Un copil de 11 ani, din comuna Gighera, şi-a pierdut viaţa în ambulanţă, în drum spre spital, marţi noaptea, după ce s-ar fi intoxicat cu un insecticid. Şi sora copilului, în vârstă de 9 ani, a fost transportată la spital. În cursul zilei de ieri, la spital a fost adus şi tatăl copiilor, care acuza ameţeli şi stare de rău. Mama copiilor a susţinut că a pulverizat în casă o substanţă pentru combaterea puricilor, aceasta fiind cel mai probabil cauza intoxicaţiei.

Potrivit oamenilor legii, copilul de 11 ani a decedat în ambulanţă, în timp ce era transportat la spital.
„În noaptea de 02 spre 03 iulie, ora 01.55, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a fost sesizat cu privire la faptul că, un minor de 11 ani, din comuna Gighera, ar fi decedat într-o ambulanţă, în timp ce se afla în comuna Teasc. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secţiei nr.4 Poliţie Rurală Coşoveni care au stabilit că minorul era transportat cu un echipaj de ambulanţă către o unitate medicală din municipiul Craiova, iar la intrarea în comuna Teasc, pe D.N. 55, acesta a intrat în stop cardiorespirator, fiind declarat decesul.

Totodată, din verificările efectuate de către poliţiştii Secţiei nr.13 Poliţie Rurală Segarcea, s-a stabilit că noaptea trecută, mama şi sora minorului, de 31, respectiv 9 ani, au fost transportate către unităţi medicale, existând suspiciunea unei intoxicaţii”, au precizat oamenii legii.
Aceştia din urmă mai spun că se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

O substanţă necunoscută ar fi cauza intoxicaţiei

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat că fetiţa de 9 ani a fost internată în Clinica ATI. Ieri după-amiază, la spital a ajuns şi tatăl copiilor, care acuza ameţeli.
„În cursul zilei de azi, in jurul orei 1.00, a fost adusa în UPU, de către un echipaj al ambulanţei, o fetiţă de 9 ani, conştientă, stabilă respirator şi hemodinamic, acuzând dificultăţi în respiraţie şi vărsături. Mama afirmă că, în cursul după-amiezii zilei precedente, a pulverizat în casă o substanţă pentru combaterea puricilor, pe care însa nu o poate preciza. Copilul a primit ingrijiri medicale de urgenţă în UPU, apoi a fost internată în Clinica de Pediatrie a spitalului nostru, iar la scurt timp a fost transferata în Clinica ATI.

În urmă cu puţin timp, a fost adus în UPU şi tatăl fetiţei, conştient, stabil respirator şi hemodinamic, acuzând ameţeli şi stare de rău. A fost investigat şi a primit îngrijiri medicale şi tratament în urgenta, apoi a fost internat în Clinica ATI pentru Medicină Internă II”, au precizat medicii.

Citeşte şi: Doi fraţi din comuna Unirea, în arest pentru tentativă de omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS