20.9 C
Craiova
duminică, 7 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn profesor, suspectat de luare de mită de la studenți

Un profesor, suspectat de luare de mită de la studenți

20 de percheziţii în zece judeţe şi în Capitală au efectuat joi anchetatorii braşoveni. Este vorba despre un dosar privind infracţiuni de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă.

Mai mulţi studenţi ai unei universităţi particulare cu sediul în municipiul Braşov sunt suspectaţi că au dat unui profesor bani şi diverse bunuri pentru a promova examenele anuale, inclusiv pe cel de licenţă, informează News.ro.

„În fapt, în perioada 2023-2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, informează, joi, printr-un comunicat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, care instrumentează acest dosar.

Procurorii din Brașov au început să audieze suspecții

Ancheta vizează infracţiuni de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă. Cele 20 de percheziţii au avut loc la adrese din Bucureşti şi din judeţele Alba, Buzău, Dâmboviţa, Covasna, Constanţa, Harghita, Prahova, Giurgiu, Braşov, Galaţi şi Vrancea.

Printre suspecţii din dosar se numără şi profesorul. Procurorii din Brașov au început să audieze suspecții din acest dosar.

Citeşte şi: Procurorii DNA fac percheziții într-un dosar de corupție în care e vizat șeful ANAF Giurgiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS