35.6 C
Craiova
luni, 8 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMuncitori răniți grav după ce au căzut cu telescaunul pe care îl reparau

Muncitori răniți grav după ce au căzut cu telescaunul pe care îl reparau

Doi muncitori au fost răniți grav după ce au căzut de la 7-8, în timp ce făceau lucrări de mentenanţă la un telescaun, în Munţii Parâng, în apropiere de Petroşani, informează News.ro.

Unul dintre muncitori a fost coborât deja de pe munte şi a fost preluat de un echipaj medical, bărbatul având fractură de coloană şi fractură deschisă la picior.

În urma accidentului aproximativ jumătate din instalaţie, care este veche, a căzut.

”Astăzi,  în jurul orei 11.45, Politia Municipiului Petroşani a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de muncă, in zona Parâng (soldat cu rănirea a doi muncitori). Din primele verificări, se pare că cei doi bărbaţi efectuau lucrări de mentenanţă la telescaunul Parâng, aflându-se în deplasare cu telescaunul, moment în care s-a rupt cablul de tractare, aceştia căzând pe sol, de la o înălţime de aproximativ 7-8 metri”, a transmis IPJ Hunedoara. 

Cei doi bărbaţi urmează a fi transportaţi de echipajele de prim-ajutor la o unitate medicală.

În cauză, poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de  securitate si sanatate in munca, respectiv nerespectarea acestor măsuri, ancheta urmând a fi coordonată de procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi ITM Hunedoara.

Citește și: 200.000 de lei, furați noaptea dintr-un bancomat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS