28.3 C
Craiova
duminică, 7 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzători de cocaină, în arest pentru încă 30 de zile

Vânzători de cocaină, în arest pentru încă 30 de zile

Procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a doi inculpaţi, membrii ai aceleiaşi familii, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Cei doi au fost prinşi în flagrant, pe 11 iunie, în comuna Podari, în timp ce încercau să vândă 100 grame de cocaină cu 8.000 de euro.

Anchetatorii au explicat că, începând cu luna aprilie, cei doi inculpaţi au vândut diverse cantităţi de cocaină.
„În aceeași zi, aceștia au fost prinși în flagrant pe raza comunei Podari, județul Dolj, în timp ce comercializau cantitatea de aproximativ 100 grame cocaină pentru suma de 8.000 euro. În urma cercetărilor efectuate, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că, în perioada aprilie-iunie 2024, a deținut și comercializat, în mai multe rânduri, diferite cantități de cocaină (drog de mare risc), cu sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate o sumă de bani în lei, provenind din vânzarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă”, au precizat procurorii.

Vânzători de cocaină, în arest preventiv

Pe 11 iunie, cei doi inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. O zi mai târziu, au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dipus arestarea inculpaţilor. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost menţinută de Curtea de Apel Craiova, instanţă care a respins contestaţiile formulate de cei doi bărbaţi.

Ulterior, pe 1 iulie, procurorii au cerut prelungirea măsurii preventive faţă de inculpaţi. Joi, pe 4 iulie, instanţa a dispus prelungirea mandatelor de arestare cu 30 de zile.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova. Prelungeşte măsura arestului preventiv a inculpaţilor B.I. şi C.V. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12.07.2024 şi până la data de 10.08.2024, inclusiv”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpaţii arestaţi.

Citeşte şi: Craiovean implicat într-o tentativă de omor în Italia, căutat de autorităţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS