17.3 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj13 incendii în Dolj, într-o singură zi

13 incendii în Dolj, într-o singură zi

Pompierii doljeni au intervenit, sâmbătă, pestru stingerea a 11 incendii izbucnite în Craiova și Județul Dolj. Alte două incendii au fost stinse de Serviciile Voluntare.

Reprezentanții ISU Dolj au precizat că cele mai multe iincendii au fost de vegetație uscată.

”Din totalul de 13 incendii, două au fost stinse de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Daneți și Dăbuleni. Din cele 11 incendii stinse de pompieri, 10 au fost de vegetație uscată și miriște pe raza orașelor Craiova – străzile Trotușului, Cernele, I. .D Sârbu, Șerban Cantacuzino, Segarcea (3 incendii), dar și în localitățile Coșoveni (2 incendii) și Lipovu Mare. În urma acestora au ars peste 25 ha de vegetație uscată și aproximativ 0,8 ha de miriște”, trensmite ISU Dolj.

Sâmbătă, la ora 15:03, Detașamentul 2 de Pompieri Craiova a intervenit, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în localitatea Apele Vii. La sosirea echipajului, incendiul se manifesta cu flacără la anexa în care erau depozitate lemnele de foc, dar și la acoperișul altei anexe învecinate.

La stingerea incendiului a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Apele Vii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flăcără (foc deschis în spații deschise), au mai precizat pompierii.

Stire transmisă de Florin Cocoşilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS