13.4 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi tineri şi un minor, condamnați pentru trafic de minori

Doi tineri şi un minor, condamnați pentru trafic de minori

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au condamnat trei inculpaţi, doi tineri și un minor, acuzaţi de trafic de minori și proxenetism. Minorul a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare. Ceilalți doi inculpați au fost condamnați la 5, respectiv 8 ani și 4 luni de închisoare. Potrivit DIICOT, cei trei au obligat două minore de 16 şi 17 ani să practice prostituţia. Faptele au fost comise începând cu toamna anului 2022.

Procurorii DIICOT anunţau, în aprilie 2023, reţinerea a doi tineri şi a unui minor, suspectaţi de trafic de minori şi proxenetism. Anchetatorii au susţinut ce cei trei au obligat două minore să se prostitueze.

„La data de 06.04.2023, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați (unul minor), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut că, în toamna anului 2022, doi dintre inculpați au recrutat în vederea exploatării sexuale, prin inducere în eroare (utilizând metoda “loverboy”), două persoane vătămate minore (de 16, respectiv 17 ani). În perioada ianuarie – aprilie 2023, cei trei inculpați au obligat cele două persoane vătămate minore, prin exercitarea de violențe fizice şi psihice, să practice prostituția în beneficiul lor, postând anunțuri pe diverse site-uri pentru promovarea acestora și însușindu-și venituri obținute în această modalitate”, au explicat anchetatorii.

Doi tineri şi un minor, condamnați cu executare

Pe data de 6 aprilie 2023, cei trei inculpaţi au fost reținuți de procurorii DIICOT. O zi mai târziu, inculpații au fost arestați preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Mehedinţi. Cei trei inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în mai 2023. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi, instanţă care s-a pronunțat vineri, pe 5 iulie.

Instanța a dispus ca minorul să fie internat într-un centru de detenţie timp de 3 ani şi 6 luni. Al doilea inculpat, care a fost acuzat de trafic de minori, a fost condmanat la 5 ani de închisoare. Un alt inculpat din dosar, acuzat de trafic de minori și proxenetism, a primit o pedeapsă de 8 ani și 4 luni de închisoare. Din pedepse se scade perioada petrecută de cei trei inculpați după gratii (6 aprilie 2023 – 5 iulie 2024). Judecătorii au mai dispus ca persoanele condamnate să rămână în continuare după gratii.

Daune morale și sechestru pe bunurile inculpaților

Instanța a admis acțiunile civile formulate de victimele traficanților. Judecătorii au dispus ca inculpații majori să-i achite uneia dintre victime suma de 5.000 de euro drept daune morale și 7.000 de lei daune materiale. A doua victimă a fost despăgubită tot cu 5.000 de euro.

”Obligă în solidar pe inculpatul major M.B. şi pe inculpatul minor M.I., acesta din urmă în solidar şi cu partea responsabilă civilmente I.C., să plătească acestei persoane vătămate suma de 5.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul de ordin moral cauzat prin săvârşirea infracţiunii de trafic de minori”, a dispus instanța.

Pentru plata acestor sume, instanța a dispus luarea măsurii asigurătorii față de bunurile mobile și imobile ale inculpaţilor. Hotărârea Tribunalului Mehedinți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de părțile din dosar.

Citește și: Vânzători de cocaină, în arest pentru încă 30 de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS