21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi inculpaţi, arestaţi preventiv pentru proxenetism

Doi inculpaţi, arestaţi preventiv pentru proxenetism

Judecătorii au dispus arestarea preventivă a doi bărbaţi suspectaţi de comiterea infracţiunilor de proxenetism sau trafic de persoane. Al treilea inculpat din dosar a fost plasat sub control judiciar. Procurorii DIICOT au precizat că cei trei au racolat mai multe persoane vătămate pe care le-au transportat în Franța, unde au fost obligate să practice prostituţia. Grupul infracţional s-a constituit în 2022, în Drobeta-Turnu Severin, au mai explicat procurorii.

Procurorii DIICOT spun că gruparea infracţională era specializată în comiterea infracţiunii de proxenetism.

„În cursul anului 2022, pe raza municipiului Drobeta-Turnu Severin s-a constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat în scopul obținerii unor importante beneficii materiale prin săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
Din investigațiile efectuate a rezultat că membrii grupului au racolat de pe teritoriul României mai multe persoane vătămate, provenite cu precădere din medii sociale sărace, pe care le-au transportat în Franța, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției. De asemenea, aceștia au adăpostit victimele în diverse locații închiriate în regim hotelier și au înlesnit găsirea clienților prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de escorte.

Sumele de bani obținute în urma practicării prostituției au fost trimise în România prin intermediul serviciilor de transfer monetar rapid, dar și cu sprijinul unor persoane care se deplasau în țară. Pentru ascunderea sursei ilicite, sumele de bani au fost investite în achiziționarea, pe numele unor interpuși, de bunuri imobile și mobile de valoare (terenuri și autoturisme de lux) și construcția unor locuințe”, au precizat anchetatorii.

Acţiune coordonată de Eurojust

Săptămâna trecută, oamenii legii a pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară în Mehedinți și în municipiul București. Au fost identificate și ridicate mai multe laptop-uri, telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri şi sume de bani. De asemenea, a fost pus sechestru pe două autoturisme în valoare totală de 30.000 de euro. În acelaşi timp, o acţiunea asemănătoare a avut loc în Franţa.

Unul dintre autoturismele ridicate în urma percheziţiilor


„Simultan cu activitățile desfășurate în România, pe teritoriul Franței, în baza unui ordin european de anchetă, autoritățile franceze au fost audiate mai multe persoane și au fost ridicate mai multe bunuri de interes pentru cauză. Acțiunile din ambele state au fost coordonate de către Eurojust”, au mai precizat procurorii.

Arestaţi preventiv pentru proxenetism

La sfâşitul săptămânii trecute, Tribunalul Mehedinți a dispus arestarea preventivă a doi inculpați. Instanţa a respins propunerea de arestare formulată de DIICOT faţă de un al treilea inculpat din dosar. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar. Hotărârea instanţei nu este defintivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de inculpaţii arestaţi. Cei trei bărbaţi sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi proxenetism, respectiv trafic de persoane.

Citeşte şi: Doi tineri şi un minor, condamnați pentru trafic de minori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS