16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul care a muşcat un jandarm, condamnat cu executare

Doljeanul care a muşcat un jandarm, condamnat cu executare

Tribunalul Dolj a condamnat la 5 ani şi 7 luni de închisoare un tânăr de 25 de ani, acuzat de efectuarea de operațiuni cu substanţe psihoactive şi ultraj. Pedeapsa cuprinde o alta, de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, primită de inculpat în mai 2021, într-un dosar asemănător. Alţi trei inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare. Procurorii DIICOT au explicat că bărbatul ar fi vândut etnobotanice unor tineri din Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni. În timpul percheziţiilor, în iunie 2023, un jandarm a fost muşcat de tânărul de 25 de ani.

Potrivit oamenilor legii, pe 13 iunie 2023, au fost făcute mai multe percheziţii în judeţul Dolj. Au fost vizaţi patru tineri suspectaţi de efectuarea de operațiuni cu substanţe psihoactive. Percheziţiile au fost făcute de ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT.

„Au fost fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni. Astfel, patru persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, sunt bănuite că, în perioada 2021-2023, ar fi comercializat substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive către tineri din localităţile Sadova, Ostroveni şi Dăbuleni, cu sume cuprinse între 50 și 300 de lei. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, recipiente de depozitare, preparare şi porţionare a substanţelor, aparatură electronică şi înscrisuri”, au precizat oamenii legii. Pe 14 iunie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea a doi tineri de 28 şi 25 de ani.

Substanţele psihoactive erau vândute prin intermediul aplicaţiilor Session şi Signal.

Jandarm muşcat de unul dintre suspecţi

Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre suspecţi este acuzat de comiterea infracţiunii de ultraj. Şi acesta pentru că a muşcat de mână un jandarm care participa la percheziţii.
„În timpul desfășurării percheziției domiciliare, inculpatul a devenit recalcitrant și violent, agresând fizic și verbal polițiștii și jandarmii prezenți la fața locului. Pe parcursul întocmirii procesului verbal de percheziție domiciliară inculpatului i s-a solicitat introducerea codului de acces al telefonului său mobil pentru stabilirea datelor de identificare, moment în care acesta a prins dispozitivul în ambele mâini încercând să îl distrugă. În aceste împrejurări, în momentul în care a fost imobilizat de către unul dintre jandarmii care asigurau buna desfășurare a percheziției domiciliare, inculpatul a exercitat acte de violentă asupra acestuia, mușcându-l de antebrațul drept”, se arată în hotărârea instanţei.

Doljeanul care l-a muşcat pe jandarm, condamnat cu executare

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj în octombrie 2023. Vineri, pe 5 iulie, judecătorii s-au pronunţat. Tânărul de 25 de ani a fost condamnat la 5 ani şi 7 luni de închisoare. Pedeapsa cuprinde una de 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare, primită de inculpat în mai 2021. În acest dosar, inculpatul a fost acuzat tot de efectuarea de operațiuni cu substanţe psihoactive.
Instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de bărbatul condamnat.
Ceilalţi trei inculpaţi din dosar au primit pedepse cuprinse între 8 luni şi 1 an şi 5 luni de închisoare. Pedepsele sunt cu suspendare. Aceştia au fost obligaţi să presteze 60, respectiv 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, în comuna Sadova şi oraşul Dăbuleni.

Aproape 200.000 de lei, confiscaţi de la unul dintre inculpaţi

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumelor de bani obţinute de tânărul de 25 de ani din vânzarea substanţelor psihoactive. Procurorii au probat peste 100 de vânzări făcute de inculpat prin intermediul aplicaţiilor Session şi Signal.

„Confiscă de la inculpatul M.M. sumele de 197.910 lei şi 31 de dolari, obţinute în perioada 01 aprilie 2023-12 iunie 2023, în urma vânzării substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive către persoanele care utilizau numele (…) în aplicaţiile Session şi Signal”, au mai dispus judecătorii.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este defintivă şi poate fi atacată cu apel de inculpaţi şi procurori.

Citeşte şi: Doi tineri şi un minor, condamnați pentru trafic de minori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS