23.3 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrefier acuzat de fals informatic și sustragere de probe sau înscrisuri

Grefier acuzat de fals informatic și sustragere de probe sau înscrisuri

Procurorii au dispus plasarea sub contol a unui grefier de la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, suspectat de comiterea infracţiunilor de fals informatic și sustragere de probe sau înscrisuri. Potrivit anchetorilor, suspectul ar fi şters un document din aplicaţia Ecris, după care ar fi sustras documentul şi din dosar. Faptele ar fi fost comise în februarie 2023, cu ajutorul altui grefier, au mai susţinut procurorii.

Potrivit anchetatorilor, faptele ar fi fodt comise în urmă cu mai mult de un an, în februarie 2023.
La data de 07.02.2023, în jurul orelor 09.15 – 09.20, în calitate de grefier, ajutat de către un alt suspect tot în calitate de grefier la aceeași instanță, a procedat la ștergerea unui atașament dintr-un dosar civil aflat pe rolul Judecătoriei Drobeta Tr. Severin, scanat și încărcat în aplicația informatică ECRIS, în scopul producerii de consecințe juridice. Prin ștergerea atașamentului ce conținea respectivul document a oferit posibilitatea petentului din respectivul dosar să formuleze și să i se admită o cerere de reexaminare în legătură cu o cerere anulată anterior pentru neplata taxei de timbru.

La data de 07.02.2023, în jurul orei 11.21, în calitate de grefier, a tăiat cu o foarfecă fila ce conținea dovada comunicării obligației de plată a unei taxe de timbru ce se afla într-un dosar civil având ca obiect „plângere contravențională”, în scopul de a împiedica aflarea adevărului – mai exact dacă a fost sau nu achitată în termen taxa de timbru într-un dosar civil de pe rolul Judecătoriei Drobeta Tr. Severin în care s-a dispus anularea cererii pentru neplata taxei de timbru”, au susţinut anchetatorii.

Sub control judiciar pentru 60 de zile

Anchetatorii au mai explicat că, pe data de 1 iulie, s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunilor de fals informatic și sustragere de probe sau înscrisuri. O zi mai târziu, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pentru 60 de zile. Ulterior, bărbatul a formulat o contestație împotriva ordonanței prin care s-a dispus luarea măsurii preventivr. Plângerea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 8 iulie. Judecătorii au respins ca neîntemeiată plângerea formulată de inculpat.
Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că bărbatul va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Citeşte şi: Bulgarul prins cu droguri în valoare de 3 milioane de euro, condamnat definitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS