19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul care a atacat cu toporul un jandarm la Săcele a murit la spital

Bărbatul care a atacat cu toporul un jandarm la Săcele a murit la spital

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov anunţă că a deschis dosar de cercetare penală în urma incidentelor care au avut loc în oraşul Săcele. Acolo, un bărbat care a atacat cu toporul un jandarm a fost împuşcat de un poliţist şi a murit la spital, informează News.ro.

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne implicaţi în incident au fost audiaţi, iar procurorii solicită expertiză balistică.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov anunţă, duminică, deschiderea unui dosar care vizează comiterea unei infracţiuni de omor şi a două infracţiuni de ultraj în urma evenimentelor de sâmbătă, din localitatea Săcele, unde un jandarm care a intervenit pentru aplanarea unui conflict a fost atacat cu toporul de un bărbat, iar un poliţist a tras cu pistolul asupra agresorului.

„A fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost audiaţi lucrătorii de poliţie şi jandarmerie care au fost prezenţi la incident. Urmează ca în cauză să se efectueze autopsia şi expertiză balistică”, transmit, duminică, oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Polițistul a tras două focuri de armă

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a ameninţat un jandarm cu un topor și a fost rănit, sâmbătă, de un poliţist, care a tras două focuri de armă în direcţia acestuia. Jandarmul şi poliţistul interveniseră într-un conflict între vecini, la care participa şi tânărul de 36 de ani.

„La data de 13 iulie, în jurul orei 12:45, IPJ Braşov a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Săcele, se află în desfăşurare o stare conflictuală între vecini, cu potenţial de escaladare. La faţa locului a intervenit, în primă instanţă, un echipaj, format dintr-un poliţist şi un jandarm, moment în care un bărbat, în vârstă de 36 de ani, implicat în conflict, a ieşit cu un topor, ameninţând forţele de ordine.

Având în vedere pericolul iminent (manifestat inclusiv prin ridicarea toporului cu intenţia vădită de a lovi un jandarm), agentul de poliţie a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, urmat de două focuri, în direcţia agresorului”, se arată în informarea transmisă de IPJ Brașov, imediat după incident.

Ulterior, în scopul aplanării conflictului şi a prevenirii escaladării acestuia, în sprijinul primului echipaj au intervenit, de urgenţă, alţi poliţişti şi jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS