18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsumator de droguri, condamnat pentru omor

Consumator de droguri, condamnat pentru omor

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un bărbat din comuna Poiana Mare, condamnat la 11 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Potrivit anchetatorilor, în iulie 2023, inculpatul, care era consumator de droguri la data faptei, a ucis o femeie de 82 de ani, sora bunicii sale. Acelaşi bărbat a fost deferit justiţiei de procurorii DIICOT, alături de alţi 13 inculpaţi, într-un dosar de trafic de droguri.

Anchetatorii au susţinut că, la data comiterii faptei, inculpatul era consumator de droguri.
„Aşa cum rezultă inclusiv din declaraţia inculpatului, acesta este consumator de substanţe halucinogene, fiind internat de mai multe ori. În ultimul timp, inculpatul nu a mai urmat tratamentul psihiatric, întrucât, conform propriei declaraţii, îi place să consume băuturi alcoolice, iar toţi banii pe care îi câştiga muncind cu ziua, îi cheltuia pe băuturi alcoolice şi substanţe halucinogene.

De asemenea, inculpatul a arătat cu ocazia audierii sale în calitate de suspect/inculpat, că, de foarte mult timp era supărat, depresiv, deoarece nu avea bani şi aprecia că nu are niciun viitor, iar în ultimele zile nu a reuşit să doarmă deloc şi a consumat foarte multe băuturi alcoolice, în special bere. Tot în această perioadă, inculpatul a declarat că auzea diverse voci în cap, care îl îndemnau să facă rău, inclusiv să o omoare pe „maie”, adică pe victimă”, au precizat anchetatorii.

În dimineaţa zilei de 14 iulie 2023, bărbatul a ucis-o pe femeia de 82 de ani cu mai multe lovituri de cuţit. Crima a fost comisă în casa femeii, în comuna Poiana Mare.

Consumator de droguri, condamnat pentru omor

Inculpatul a fost deferit justiţiei în octombrie 2023, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 18 aprilie. Bărbatul a fost condmanat la 11 ani de închisoare pentru omor. Instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta din urmă a formulat apel înpotriva hotărârii instanţei. La sfârşitul săptămânii trecute, pe 11 iulie, Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că bărbatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv (15 iulie 2023 – 11 iulie 2024).

Judecat pentru trafic de droguri

În februarie, anul acesta, procurorii DIICOT anunţau reţinerea a şapte persoane acuzate de trafic de droguri de risc și de mare risc. Potrivit anchetatorilor, în total, în acest dosar penal erau cercetaţi 12 inculpaţi. Doi dintre ei arau în arest la acea dată. Este vorba de bărbatul condamnat pentru omor şi de unul judecat în alt dosar de trafic de droguri.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2023 – februarie 2024, aceștia, precum și alți cinci inculpați (doi aflați în executarea unor pedepse privative de libertate, în alte cauze penale și trei care se sustrag cercetărilor), au comercializat în mod repetat droguri de risc (canabis) și de mare risc (ecstasy și cocaină) către consumatori de pe raza județelor Dolj și Mehedinți. De asemenea, în cursul zilei de 21.02.2024, patru dintre inculpați au fost prinși în flagrant imediat ce au vândut o cantitate de canabis, pentru suma de 2.000 lei”, au explicat procurorii.

În iunie, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 13 inculpaţi. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi va intra în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS