21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPericolul trotinetelor persistă în parcul Romanescu: O femeie s-a ales cu piciorul rupt

Pericolul trotinetelor persistă în parcul Romanescu: O femeie s-a ales cu piciorul rupt

O femeie de 56 de ani a ajuns la spital sâmbătă, 13 iulie, după ce a fost lovită de o trotinetă electrică în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova. Poliţia a anunţat că se fac cercetări şi a fost întocmit un dosar penal în urma evenimentului.

Pericolul trotinetelor persistă în parcul Romanescu

Trotinetele electrice continuă să reprezinte un real pericol pentru vizitatorii parcului „Nicolae Romanescu” din Craiova. Deşi trotinetele pot fi folosite doar pe pista specială, mulţi dintre utilizatori nu respectă această regulă. În plus, viteza cu care circulă cei care folosesc trotinetele electrice în parc este adesea neadaptată unui loc de plimbare şi recreere. Chiar şi pe pistele special amenajate pentru trotinete şi biciclete, riscul de accidente este ridicat pentru că se circulă cu viteze mari.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Sâmbătă seara, o femeie de 45 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a accidentat o altă femeie, în vârstă de 56 de ani, cu trotineta. Persoana accidentată a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Poliţiştii au anunţat că se fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc accidentul.
„La data de 13 iulie a.c., ora 21.31, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie de 56 ani a fost accidentată de o persoană ce se deplasa pe o trotinetă electrică, într-un parc din Craiova. La fața locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că, în jurul orei 21:30, o femeie de 45 ani, din Craiova, în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică, într-un parc din localitate, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, accidentând-o pe femeia de 56 de ani, care ulterior a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Victima are fractură dublă de gambă

Femeia lovită a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a SCJU Craiova în aceeaşi seară, în jurul orei 22:30. „Pacienta prezenta fractură la ambele oase de la gamba stângă. A plecat acasă, deşi recomandarea medicului ortoped a fost să rămână internată. A revenit la spital în cursul nopţii, la 3:58, din cauza durerilor. În prezent este internată”, a menţionat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

În urmă cu câteva luni, o fetiţă a fost la un pas să fie lovită în plin

În urmă cu câteva luni, GdS semnala din nou pericolul reprezentat de trotinetele electrice care circulă cu viteze mari, de multe ori pe alei pietonale, în parc. Atunci, o fetiţă a fost la un pas să fie lovită în plin de o trotinetă pe o alee unde nu existau piste pentru biciclete sau trotinete. Femeia care se afla pe trotinetă a ajuns la spital după ce s-a izbit de asfalt încercând să evite copila (citește aici: Mi-a trecut moartea unei copile de 8 ani prin fața ochilor. La o secundă să fie spulberată de o trotinetă electrică, în Parcul Romanescu).

GdS a mai scris şi în trecut despre problema trotinetelor care circulă în parc într-un regim total neadaptat locului, astfel încât o plimbare relaxată s-a transformat în ultimii ani în sport extrem şi motiv de angoasă, îndeosebi pentru părinţii cu copii mici care vizitează parcul (vezi articolele: „Mami, ai grijă la trotinete!”. Cum a devenit plimbarea în parc sport extrem / Trotinetele electrice prind viteză, craiovenii se plâng de pericol).

9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor

Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducătorilor trotinetelor, printre principalele cauze numărându-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulaţie, viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers sau circulaţia pe sens opus. În 2022, au fost înregistrate în total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu faţă de 2021, când au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultând decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 131 persoane şi rănirea uşoară a altor 5.

Datele arată o creştere de peste 50 de ori a numărului cazurilor de accidente în care au fost implicate trotinete la nivel naţional în perioada 2018-2022, de la 42 în 2018, la 2.218 în 2022.
În 962 de cazuri din cele 2.218, au fost implicaţi cu vinovăţie minori conducători de trotinete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS