19 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCultivator de canabis din Craiova, condamnat definitiv

Cultivator de canabis din Craiova, condamnat definitiv

Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de un craiovean de 38 de ani, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri. Procurorii DIICOT au susţinut că bărbatul a înființat culturi de canabis și a deținut cocaină, droguri care ar fi fost vândute consumatorilor din Dolj. În urma unor percheziţii, la domiciliul inculpatului au fost găste plante de canabis, două kilograme de canabis şi 348 grame de cociană.

Procurorii DIICOT au explicat că inculpatul s-a ocupat cu vânzarea de canabis către consumatorii din Dolj. În urma percheziţiilor au fost găsite şi 348 grame de cocaină.
„Inculpatul a înființat și întreținut culturi de canabis și a deținut cocaină în vederea comercializării acestor droguri către consumatorii de pe raza județului Dolj. În urma celor două percheziții domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate culturi de canabis indoor și outdoor, cantitățile de aproximativ 3 kilograme de canabis și 348 grame de cocaină, două cântare electronice de precizie cu urme de THC şi cocaină, precum și sumele de peste 19.000 lei şi peste 3.000 euro”, au precizat anchetatorii.

Pe 1 septembrie 2022, inculpatul a fost reţinut de anchetatori. A doua zi, a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului. Craioveanul a fost acuzat de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri

Inculpatul a fost trimis în judecată în decembrie 2022. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat în noiembrie 2023. Bărbatul a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.
Instanţa a dispus confiscarea drogurilor rămase în urma analizelor de laborator. Este vorba de 13 plante de canabis, 2.027 grame de canabis sub formă de muguri şi 346 grame de cocaină. Judecătorii au mai dispus distrugerea drogurilor şi confiscarea sumelor de 19.081 lei şi 3.080 euro. În plus, au fost confiscate echipamentele şi produsele folosite de inculpat pentru întreţinerea plantelor de canabis.

Sentinţa a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondat apelul formulat de inculpat. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că bărbatul urmează să execute pedeapsa stabilită de Tribunalul Dolj. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de inculpat în arest preventiv şi la domiciliu (1 septembrie 2022 – 10 iulie 2024).

Citeşte şi: Consumator de droguri, condamnat pentru omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS