27.3 C
Craiova
vineri, 30 august, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnaţi pentru jaful comis la o firmă din Dăbuleni

Condamnaţi pentru jaful comis la o firmă din Dăbuleni

Judecătoria Craiova a condamnat cinci bărbaţi din comuna Amărăștii de Jos, acuzaţi de tâlhărie calificată. Patru dintre inculpaţi au primit pedepse cu executare, iar unul cu suspendare. Potrivit oamenilor legii, în februarie, suspecţii au furat mai multe bunuri ale unei societăţi comerciale din Dăbuleni, folosite la reabilitarea canalelor de irigaţii. În plus, l-au bătut pe paznic, după care i-au luat telefonul mobil şi au tăiat cauciucurile rulotei în care stătea.

Poliţiştii doljeni au precizat că, în timpul jafului, cei cinci inculpaţi l-au agresat pe paznic.
„Cinci percheziţii au fost efectuate de poliţiştii Poliţiei Oraşului Dăbuleni, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, privind săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi distrugere. În fapt, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 44 de ani, din localitate, sunt bănuiţi că în noaptea de 24 spre 25 februarie, aflându-se în extravilanul oraşului Dăbuleni, ar fi sustras mai multe bunuri aparţinând unei societăţi comerciale, folosite la reabilitarea canalelor de irigaţii, şi l-ar fi agresat fizic pe un bărbat, în calitatea sa de paznic, căruia i-ar fi sustras telefonul mobil şi i-ar fi tăiat cauciucurile de la rulota în care se afla”, au explicat oamenii legii.

Pe 29 februarie, cei cinci suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei de 1 martie, inculpaţii au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova.

Patru inculpaţi, condamnaţi cu executare

Inculpaţii au fost deferiţi justiţiei la sfârşitul lunii martie, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 15 iulie. Trei dintre inculpaţi au primit pedepse de trei, respectiv doi ani de închisoare cu executare. Instanţa a dispus internarea minorului de 17 ani într-un centru educativ pe o perioadă de un an. Din pedepsele primite de cei patru inculpaţi se scade perioada petrecută de aceştia în arest (29 februarie – 15 iulie). Judecătorii au mai dispus menţinerea măsurii preventive faţă de persoanele condamnate. Ultimul inculpat din dosar a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Acesta a fost eliberat din arest.

De asemenea, inculpaţii condamnaţi cu executare au fost obligaţi să-i achite paznicului agresat suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS