30.3 C
Craiova
vineri, 30 august, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânără de 17 ani, şantajată de concubinul surorii sale

Tânără de 17 ani, şantajată de concubinul surorii sale

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare un craiovean de 18 ani, acuzat de comiterea infracțiunii de șantaj. Potrivit oamenilor legii, suspectul ar fi amenințat o minoră de 17 ani, sora concubinei sale, cu publicarea unei fotografii compromițătoare. Ca să nu publice fotografia pe rețelele sociale, tânărul i-ar fi cerut minorei să întrețină cu el relații sexuale.

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că minora de 17 ani a sesizat că este şantajată.
”În fapt, în cursul zilei de 28 februarie, poliţiştii au fost sesizaţi de către o tânără de 17 ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că ar fi fost victima infracţiunii de şantaj. Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că la data de 25 februarie, bănuitul i-ar fi solicitat tinerei să întreţină cu el relaţii sexuale, în caz contrar urmând să distribuie în mediul online fotografii compromiţătoare cu aceasta”, au explicat oamenii legii.

Craioveanul de 18 ani a fost prins de poliţişti şi dus la audieri. În urma probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Suspectul a fost încarcerat în arestul IPJ Dolj, iar pe 29 februarie a fost arestat preventiv. La sfârşitul lunii martie, tânărul de 18 ani a fost plasat sub control judiciar.

A şantajat-o pe sora concubinei sale

Inculpatul a fost trimis în judecată în martie, iar în iunie a şi fost condamnat. A primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru şantaj. În plus, a fost obligat să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. În hotărârea instanţei se arată cum a încercat tânărul să întreţină relaţii sexuale cu sora concubinei sale. La acea dată, concubina inculpatului era însărcinată.

„Inculpatul are vârsta de 18 de ani şi, din anul 2023, se află într-o relație de concubinaj cu sora persoanei vătămate. Inculpatul și martora urmează să aibă un copil. În contextul arătat, inculpatul a adoptat rezoluția infracțională de a întreține raporturi sexuale cu persoana vătămată, prin constrăngerea acesteia din urmă, intenție pe care inculpatul i-a și adus-o la cunoștință persoanei vătămate”, se arată în hotărârea instanţei.

Astfel, pe 25 februarie, inculpatul a folosit contul de instagram al concubinei sale. Aşa a reuşit să obţină de la minora de 17 ani o fotografie în care se observau sânii acesteia. Ulterior, a şantajat-o pe minoră cu publicarea fotografiei.

La locul întâlnirii s-au prezentat… poliţiştii

Ameinţările inculpatului au determinat-o pe tânără să depună o plângere la poliţie. A explicat că urma să se întâlnească cu inculpatul în zona Drumul Apelor.

„Conduita inculpatului i-a provocat persoanei vătămate un sentiment puternic de teamă(…). În data de 28.02.2024, persoana vătămată s-a prezentat la sediul Secției 4 Poliție Craiova, ocazie cu care a adus la cunoștință actele de constrângere exercitate asupra sa de către inculpat, în vederea întreținerii de raporturi sexuale. De asemenea, persoana vătămată a indicat lucrătorilor de poliție și zona unde inculpatul îi propusese să se întâlnescă, în ziua de 28.02.2024, pentru a întreține raporturi sexuale, respectiv calea ferată amplasată în zona Drumul Apelor.

Ajunși în zona indicată, în jurul orei 17.25, lucrătorii de poliție l-au observat pe inculpat, căruia i-au cerut să se oprească și l-au somat. Inculpatul nu a dat curs solicitării și a încercat să părăsească, în fugă, locul depistării. În continuare, după ce a fost urmărit pe mai multe străzi, inculpatul a fost găsit în incinta unui salon de frizerie, ocazie cu care a fost încătușat și condus la sediul Secției 4 Poliție Craiova”, se mai arată în hotărârea instanţei.
Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost atacată cu apel de părţile din dosar.

Citeşte şi: Cultivator de canabis din Craiova, condamnat definitiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS