31.7 C
Craiova
luni, 2 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSlătineanul prins cu cocaină în Craiova, condamnat cu executare

Slătineanul prins cu cocaină în Craiova, condamnat cu executare

-

Tribunalul Dolj a condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare un bărbat din Slatina, acuzat de trafic de droguri de mare risc. Un alt inculpat din dosar a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru deţinere de droguri pentru consumul propriu. Potrivit anchetatorilor, în iulie 2021, cei doi inculpaţi au încercat să vândă, în Craiova, 250 grame de cocaină. În hotărârea instanţei se arată că doar unul dintre inculpaţi a fost implicat în vânzarea drogurilor. Celălalt bărbat, asupra căruia a fost găsit un pliculeţ cu cocaină, doar l-a adus pe vânzător cu maşina la Craiova.

Potrivit procurorilor DIICOT, pe 28 iulie 2021, cei doi inculpaţi au venit de la Slatina pentru a vinde drogurile în Craiova.
„În cauză s-a reținut faptul că, la data de 28.07.2021, inculpații au deținut și transportat, fără drept, din Slatina la Craiova, droguri de mare risc pe care intenționau să le comercializeze. La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a celor doi inculpați, în timp ce dețineau cantitatea de 250 de grame de cocaină. Ulterior, au fost efectuate patru percheziții domiciliare și un control asupra unui autoturism, în urma cărora au fost ridicate o armă și două cântare electronice”, au precizat procurorii.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe 28 iulie, iar o zi mai târziu au fost arestaţi preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj. Inculpaţii au fost acuzaţi de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc.

Cocaină ascunsă într-o cutie de whisky

În hotărârea instanţei se arată că acţiunea de prindere în flagrant a avut loc în Craiova, în Centrul Vechi.
„În Craiova, autoturismul a fost parcat vis-a-vis de Teatrul Național. Inculpații au coborât din autoturism și s-au îndreptat spre terasa M., situată în Centrul Vechi, unde s-au așezat. La scurt timp, inculpatul s-a deplasat la autoturism de unde a luat cutia de whisky, mergând spre gangul dintre (…). Imediat, organele de poliție au procedat la imobilizarea inculpatului, care fiind întrebat dacă deține asupra sa substanțe interzise, a declarat verbal că deține în cutia de whisky cantitatea de 245 grame cocaină. A precizat că avea o doză de cocaină în buzunarul de la pantaloni”, au explicat judecătorii.

Oamenii legii l-au imobilizat şi pe inculpatul care condusese autoturismul de la Slatina la Craiova. Asupra lui, în portofel, a fost găsită o punguţă cu 6,38 grame de cocaină în amestec cu fenacetină și cofeină. În faţa anchetatorilor, inculpatul a susținut că substanța din portofel nu îi aparține și nu știe cum a ajuns acolo.

Condamnaţi pentru trafic şi deţinere de droguri

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în septembrie 2021. Bărbatul prins cu pachetul de cocaină a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc. Al doilea a fost acuzat de trafic de droguri, deţinere de droguri şi refuzuzul prelevării de mostre biologice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 15 iulie.

Judecătorii au stabilit că bărbatul care a condus maşina nu a fost implicat în vânzarea drogurilor. De asemenea, nu a refuzat recoltarea de probe biologice, ci doar a susţinut că va face acest lucru în prezenţa unui avocat. Inculpatul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu executare pentru deţinere de droguri. Celălalt inculpat a fost condmanat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Din pedepse se scade perioada petrecută de inculpaţi în arest preventiv şi arest la domiciliu (28 iulie 2021 – 24 februarie 2022). Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de inculpaţi şi procurori.

Citeşte şi: Tânără de 17 ani, şantajată de concubinul surorii sale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Amnistie fiscală. Cei cu datorii la stat vor scăpa...

Persoanele fizice și firmele care au datorii la stat...

ȘTIRI GdS