19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZece sirieni au fost depistaţi ascunși printre textile la Nădlac

Zece sirieni au fost depistaţi ascunși printre textile la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din Nădlac II au depistat, ascunși într-un TIR condus de un turc, zece sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Șoferul mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranți, iar cetăţenii depistaţi ascunşi, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat, azi dimineață, pe sensul de ieşire din ţară, un turc de 41 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pe ruta Turcia – Austria.

S-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport. Polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă, printre bunurile transportate, zece cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • trafic de migranți pentru șofer
  • tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport.

La finalizarea cercetărilor, urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și: Olt: Coliziune între două autoturisme în afara comunei Brâncoveni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS