21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă avioane de luptă F-16, ridicate de la sol de Forțele Aeriene Române în timpul atacului rusesc de la graniță

Două avioane de luptă F-16, ridicate de la sol de Forțele Aeriene Române în timpul atacului rusesc de la graniță

MApN a informat, printr-un comunicat de presă, că două avioane de luptă F-16 au fost ridicate de la sol de Forțele Aeriene Române în timpul nopții, după ce Rusia lansat un nou atac cu drone care au vizat „obiective din Ucraina”, în apropiere de frontiera cu țara noastră. 

O echipă a MApN caută posibile resturi de vehicule aeriene fără pilot într-o localitate tulceană aflată peste Dunăre, la 300 de metri de Ismail, orașul din țara vecină vizat de loviturile Moscovei.

„În noaptea de 23 spre 24 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România din județul Tulcea. Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. La ora 2.19, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20”, a precizat MApN .

Populația a fost avertizată de către ISU Tulcea

Populația a fost avertizată de către ISU Tulcea după ce autoritățile locale au fost notificate de Centrul Național Militar de Comandă, a mai informat MApN. Conform sursei citate, măsurile de alertare au încetat începând cu ora 3.45.

O echipă a MApN face cercetări în teren, în proximitatea localității Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, căutări care vor continua și în cursul acestei zile.

MApN a mai subliniat că informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Autorităţile au emis un mesaj RO-Alert în nordul judeţului Tulcea

Autorităţile au emis, în noaptea de marţi spre miercuri, un mesaj RO-Alert în nordul judeţului Tulcea, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă, conform News.ro.

Avertizarea a fost emisă după ce rușii au atacat portul ucrainean Ismail, care se află la aproximativ 15 kilometri în linie dreaptă de municipiul Tulcea.

Citeşte şi: Locuitorii din Tulcea au primit mesaj RO-Alert, după ce au fost observate drone care se apropiau de graniţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS