21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn petrolier cu 1,4 milioane de litri de petrol s-a scufundat în largul coastelor din Filipine

Un petrolier cu 1,4 milioane de litri de petrol s-a scufundat în largul coastelor din Filipine

În largul zonei de coastă a capitalei filipineze Manila, un petrolier sub pavilion filipinez care transporta 1,4 milioane de litri de petrol s-a răsturnat şi s-a scufundat joi. Autorităţile încearcă să intervină pentru a opri scurgerea încărcăturii.

„Am reuşit să salvăm 16 din cei 17 membri ai echipajului, unul dintre ei e dat dispărut”, a declarat ministrul Transporturilor, Jaime Bautista, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Vântul şi valurile puternice împiedică intervenţia salvatorilor, a spus el.

A fost detectată o pată de petrol

Incidentul a avut loc joi dimineaţa, la aproximativ şapte kilometri de municipalitatea Limay, situată la nivelul golfului Manila. MT Terra Nova „s-a răsturnat şi în cele din urmă s-a scufundat”, a declarat Garda de Coastă din Filipine într-un comunicat, precizând că investighează dacă s-ar fi putut produce o perturbare meteorologică în apele din jur în cursul acestui incident maritim. A fost detectată o pată de petrol, iar personalul de protecţie a mediului marin a fost mobilizat pentru a încerca să o ţină sub control, au indicat sursele citate.

Citește şi: Meta elimină peste 70.000 de conturi folosite pentru escrocherii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS