21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCăile ferate franceze anunţă un „atac masiv” la sistemul circulației trenurilor de mare viteză

Căile ferate franceze anunţă un „atac masiv” la sistemul circulației trenurilor de mare viteză

Căile ferate franceze (SNCF) anunță ”un atac masiv în noaptea de joi spre vineri” la sistemul circulației trenurilor de mare viteză, cu scopul de a paraliza rețeaua sa de trenuri de mare viteză TGV, anunță agenția France Presse.

Cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, traficul pe liniile Atlantic, Nord și Est va fi ”foarte perturbat”, anunță SNCF, conform digi24.ro.

„Deturnăm unele trenuri pe liniile clasice, dar va trebui să anulăm un număr mare dintre ele”, a adăugat SNCF într-un comunicat, precizând că „această situație ar trebui să dureze cel puțin pe tot parcursul weekendului, în timp ce se efectuează reparațiile”.

Acte de sabotaj au vizat mai multe linii TGV

Pe rețeaua de socializare X, ministrul Transporturilor, Patrice Vergriete, a vorbit despre „acte de sabotaj coordonate” care „au vizat mai multe linii TGV noaptea trecută și care vor provoca perturbări majore ale traficului până la sfârșitul săptămânii”. El „condamnă cu fermitate aceste acte criminale, care vor pune în pericol plecările în vacanță ale multor francezi”.

Citește şi: În primele șase luni, Dacia și Ford au produs cu aproape 9% mai multe autoturisme în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS