7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMaşină oprită cu sistemul 'Spike Strip'

Maşină oprită cu sistemul ‘Spike Strip’

O mașină în care se aflau trei tineri a fost oprită, azi, de polițiști pe străzile din Rădăuți, cu sistemul ‘Spike Strip, cel prin intermediul căruia sparg anvelopele unei mașini.
Şoferul nu a oprit la semnalele agenților. Oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului semnalele acustice și luminoase pornite.
„Vehiculul urmărit și-a continuat deplasarea în viteză pe DN CRD către comuna Marginea, după care a virat dreapta și a pătruns din nou pe str. Ștefan cel Mare din Rădăuți, îndreptându-se către centrul municipiului. În aceste condiții polițiștii au efectuat doar somații prin sistemul acustic al autospecialei, utilizarea armamentului fiind inoportună în zona urbană.

În plus, într-un moment de reducere a ecartului între autospeciala de poliție și vehiculul urmărit, polițiștii au distins mai multe siluete ale unor pasageri, decizia polițiștilor fiind de a proteja integritatea și viața acestora și de a monitoriza îndeaproape deplasarea, cu solicitarea unor echipaje suplimentare care să utilizeze sistemele de oprire forțată”, potrivit IPJ Suceava.

Şoferul nu avea permis. Maşina nu era înmatriculată

Mașina a fost interceptată prin instituirea unui baraj pe o cale de acces care permitea intervenția, prin utilizarea dispozitivului „Spike Strip” din dotare. Mașina cu anvelopele avariate s-a oprit după câteva sute de metri, iar polițiștii au observat trei persoane ieșind și fugind din autoturism.
Oamenii legii i-au urmărit pe fugari și i-au prins. Este vorba de un tânăr de 18 ani, un bărbat de 25 ani, ambii din comuna Arbore, și de un alt tânăr de 19 ani din orașul Cajvana.

„S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor trei ocupanți. Rezultatele au indicat alcoolemii cuprinse între 0,00 mg/L alcool în aerul expirat și 0,25 mg/L alcool în aerul expirat. În vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, au fost efectuate testări cu aparatul special. Rezultatele au fost negative”, arată polițiști.
S-a stabilit faptul că tânărul de 19 ani, care a condus vehiculul, nu este posesor de permis de conducere. S-a constatat că numărul de înmatriculare este atribuit unui alt autoturism.

În cauză se fac cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citeşte şi: (VIDEO) Craiova: Incendiu într-un parc de maşini dezmembrate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS