27.6 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(FOTO-VIDEO) Incendiu de vegetație în Vâlcea, trei case în pericol

(FOTO-VIDEO) Incendiu de vegetație în Vâlcea, trei case în pericol

Un incendiu de vegetație, litieră și gospodărie a izbucnit în localitatea Zătreni, din județul Vâlcea. Trei case au fost salvate de pompieri.
Pompierii militari vâlceni au fost solicitați sâmbătă, la ora 22:45, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Zătreni. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de intervenție din cadrul Stației de Pompieri Grădiștea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajului de pompieri ardeau generalizat o gospodărie (casă și anexe) precum și vegetație uscată si litieră de pădure, pe o suprafață de cca 10 ha.

Trei gospodării au fost în pericol

Forțele de intervenție au fost suplimentate de urgență cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Hurezani a ISU Gorj și cu încă două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentul de Pompieri Drăgășani.
S-a acționat cu prioritate pentru protejarea și salvarea a trei gospodării și a fondului forestier, aflate în proximitatea incendiului, concomitent cu operatiunile pentru localizare și lichidarea incendiului.

Casa nu era locuită și nu au fost persoane surprinse de incendiu.

10 hectare de vegetație au ars

„Drumul este foarte greu accesibil, iar transportul apei necesare se face cu cisterne din dotarea ISU. S-a reușit, cu eforturi considerabile, salvarea celor 3 gospodarii și a fondului forestier din zonă. Incendiul de vegetație a fost lichidat. Au ars cca 10 ha de vegetație uscată și litieră. În momentul de față se acționează pentru stingerea ultimelor focare prezente în cadrul gospodăriei (casă de cca 200 de mp si anexele aferente) afectate în totalitate.
Nu mai există posibilitatea de extindere”, au transmis reprezentanții ISU.

CITEȘTE ȘI: Ziua Marinei va fi sărbătorită la Calafat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS