14.5 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBărbatul care a atacat poliția la Capitoliu, a primit 20 de ani de închisoare

Bărbatul care a atacat poliția la Capitoliu, a primit 20 de ani de închisoare

Un bărbat din California cu antecedente de violență politică a fost condamnat vineri la 20 de ani de închisoare pentru că a atacat în mod repetat poliția în timpul revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul.

Sentința lui David Nicholas Dempsey este printre cele mai lungi dintre sutele de urmăriri penale din Capitolul. Procurorii l-au descris drept unul dintre cei mai violenți membri ai mulțimii de susținători ai lui Donald Trump care au atacat Capitoliul.

Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare
Unul dintre cei mai violenţi protestatari care au atacat Capitoliul la 6 ianuarie 2021 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Dempsey, care este din Van Nuys, a călcat cu picioarele pe capetele ofițerilor de poliție. El a aruncat stâlpi spre ofițerii care apărau un tunel, a lovit un ofițer în cap cu o cârje de metal și a atacat poliția cu spray cu piper și piese de mobilier sparte, au spus procurorii.

S-a urcat peste alți, folosindu-i ca „schele umane” pentru a ajunge la ofițerii care păzesc intrarea într-un tunel. El a rănit cel puțin doi ofițeri de poliție, au spus procurorii.

„Conduita dumneavoastră din 6 ianuarie a fost flagrantă”, a declarat judecătorul de district Royce Lamberth pentru Dempsey. „Nu te-ai lăsat dus de cap în acest moment.”

Dempsey a pledat vinovat în ianuarie pentru două capete de acuzare de agresiune a ofițerilor de poliție cu o armă periculoasă, potrivit AP News.

Doar fostul lider al Proud Boys, Enrique Tarrio, a primit o sentință mai lungă în atacul din 6 ianuarie. Tarrio a fost condamnat la 22 de ani pentru orchestrarea unui complot pentru a opri transferul pașnic de putere de la Trump la Joe Biden după alegerile prezidențiale din 2020.

Citește și: Olt: Livra droguri de mare risc direct sau prin easybox

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS