20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAdolescent îmbrăcat ca un personaj de joc video a înjunghiat mai multe persoane în afara unei moscheii turcești

Adolescent îmbrăcat ca un personaj de joc video a înjunghiat mai multe persoane în afara unei moscheii turcești

Un adolescent turc, care purta accesorii naziste, a înjunghiat cel puțin cinci persoane în fața unei moschei. El a transmis în direct furia sângeroasă pe rețelele de socializare.

Imaginile grafice de la incident l-au arătat pe suspect privind în cameră în timp ce purta o mască de schelet, ochelari de protecție și o cască în stil nazist, înainte de a păși luni în curtea Moscheei Tepebașı din Eskişehir cu un cuțit.

Acolo a părut să cerceteze un grup de bărbați care se zăreau și vorbeau înainte de a alege unul și de a-și înfige lama în torsul acestuia, potrivit New York Post.

Suspectul s-a aruncat apoi la câțiva trecători șocați, înainte de a-l urmări pe altul și a tăiat lama spre alții.
De-a lungul clipului – care a durat mai mult de două minute înainte ca suspectul să fie aruncat la pământ – el nu a spus un cuvânt. A fost auzit doar respirând greu în timp ce alerga printr-un parc, o gară și străzi, aparent înjunghiind victimele la întâmplare.
Suspectul, de 18 ani, şi-a filmat agresiunea în grădina unei moschei şi a difuzat-o în direct pe X. A fost prins de poliţie şi plasat în arest preventiv. „Atacatorul era îmbrăcat ca un personaj de joc, cu un topor la brâu, purta o vestă antiglonţ şi o şapcă, avea faţa mascată”, potrivit site-ului Eskisehir Durum.
Imaginile pe care el însuşi le-a filmat arată că purta ochelari de protecţie peste mască, ascunzându-şi astfel faţa complet.

Mai multe site-uri scriu că acesta purta pe piept un „soare negru” – un simbol nazist alcătuit din trei svastici. Tânărul este ”influenţat de jocuri de război”.

Citește și: (VIDEO) Dolj: Trei răniți în urma coliziunii dintre un tir și două autoturisme

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS