19.5 C
Craiova
miercuri, 11 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProtest pentru deblocarea unui drum județean din Gorj

Protest pentru deblocarea unui drum județean din Gorj

Localnicii din Curtișoara, orașul gorjean Bumbești-Jiu, protestează duminică pentru că, după deschiderea circulației pe drumul de centură Târgu Jiu, sunt nevoiți să ocolească mai mulți kilometri pentru a ajunge la locuințele lor. Vechiul drum, care se intersecta cu DN 66 și trecea prin fața Muzeului Satului, a fost închis.

Oamenii sunt revoltați și pentru că nu mai pot avea acces cu utilajele agricole la terenurile agricole pe care le dețin. Protestul a fost aprobat de primărie și va avea loc între orele 10.30 și 12,30, la intersecția dintre DJ 665 și DN 66.

Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești Jiu, le dă dreptate localnicilor: „Situația nu este una de noaptea minții, ci de bezna minții, pentru că o dată cu finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare și a nodului respectiv cu sens giratoriu, nu știu cine a fost cu ideea și care este motivația, a blocat accesul pe DJ 665 către Novaci, care trece prin Curtișoara, Tetila și toate localitățile din Bumbești-Jiu. Cetățenii care stau în Curtișoara și Tetila sunt obligați să facă sensul giratoriu, se urcă pe pasarelă și fac patru kilometri în plus, ca să ajungă să intre pe DJ 665 când, de fapt, din nodul respectiv este o distanță de aproximativ 250 de metri până la intersecție“.

Acesta spune că o rezolvare ar fi să acorde accesul pe drumul doar riveranilor: „Se poate lăsa circulația închisă pentru marea majoritate, dar riveranii trebuie să intre la proprietăți. Este vorba și de accesul utilajelor agricole în zonă, fiindcă oamenii nu mai au acces la proprietățile agricole. Cred că a fost o abordarea total greșită și neprofesionistă. O soluția mai proastă decât asta nu cred că exista“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS