17.8 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii care au vândut droguri unor minori rămân în arest

Craiovenii care au vândut droguri unor minori rămân în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus menţinerea măsurilor preventive dispuse faţă de doi tineri, de 21 şi 22 de ani, ambii din Craiova, acuzaţi de trafic de droguri, respectiv deținere de droguri, refuzul recoltării de probe biologice şi trafic de droguri. Procurorii DIICOT au explicat că cei doi inculpaţi au vândut droguri de risc consumatorilor din Dolj, printre care se află şi mai mulţi minori. Inculpaţii au fost deferiţi justiţiei în noiembrie 2023, în stare de arest preventiv.

Anchetatorii au precizat că, în cursul anului 2023, inculpaţii au vândut canabis consumatorilor din Dolj. Printre aceştia se află şi minori.

„S-a reținut că, în perioada aprilie-septembrie 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis), către consumatori din județul Dolj, inclusiv minori. Cu privire la cel de-al doilea inculpat a rezultat, pe baza probelor administrate, că a deținut și consumat droguri de risc (canabis). La data de 28.10.2022 a fost depistat de organele de poliție conducând un autoturism și testat pentru consumul de droguri, rezultând că este pozitiv la canabis. A refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței unor substanțe psihoactive”, spun procurorii DIICOT.

Pe data de 3 octombrie, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, în municipiul Craiova. Au fost ridicate grindere și un cântar electronic de precizie, precum și suma de 12.400 de lei.

Craioveni arestaţi pentru trafic de droguri

Tot pe 3 octombrie, procurorii au dispus reţinerea inculpaţilor. Unul este acuzat de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Al doilea de trafic de droguri de risc, deţinere de droguri de risc și refuzul recoltării de probe biologice. Pe 4 octombrie, cei doi craioveni au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor.

Ulterior, în februarie 2024, unul dintre inculpaţi a fost plasat în arest la domiciliu. Pe 5 august, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea măsurilor preventive faţă de cei doi inculpaţi.

„Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul L.Ş., prin încheierea nr. 233/04.10.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul V.I., prin încheierea din data de 21.02.2024, pronutată de Tribunalul Dolj”, au dispus judecătorii.
Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS