16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞofer de la Protecţia Copilului, condamnat cu suspendare pentru trafic de influenţă

Şofer de la Protecţia Copilului, condamnat cu suspendare pentru trafic de influenţă

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la doi ani de închisoare un bărbat de 58 de ani, şofer în cadrul DGASPC Dolj la data faptelor, acuzat de trafic de influenţă. Pedeapsa este cu suspendare. Potrivit oamenilor legii, bărbatul ar fi cerut unei femei 5.500 de euro, din care a primit 4.500 de euro. În schimbul banilor, angajatul DGASPC ar fi promis că intervine pe lângă angajaţii instituţiei pentru urgentarea unei cereri de adopţie.

Procurorii doljeni au explicat că suspectul a primit banii în trei tranşe. Ar fi cerut 5.500 de euro, din care a primit 4.500.
„Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj efectuează cercetări într-un dosar penal vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că, în perioada noiembrie – decembrie 2023, un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al DGASPC Dolj în calitate de şofer, a pretins, în mod repetat, suma totală de 5.500 euro, din care a primit, în trei tranşe, suma de 4.500 euro, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul DGASPC Dolj, care au atribuţii în legătură cu urgentarea unei cereri de adopţie a unei minore, fără probleme de sănătate, aflată în sistemul de protecţie al acestei instituţii”, au precizat anchetatorii.

Trimis în judecată sub control judiciar

După audieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore. Pe 11 aprilie, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului la domiciliu.

Inculpatul a stat în arest la domiciliu până pe 29 aprilie, când Tribunalul Dolj l-a plasat sub control judiciar. Ulterior, pe 26 aprilie, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a bărbatului de 58 de ani.

Pedeapsă cu suspendare pentru trafic de influenţă

Marţi, pe 20 august, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dat o sentinţă în acest dosar. Inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fapta comisă. În plus, instanţa a dispus ca inculpatul să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Craiova sau la Termo Craiova.

Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 4.500 de euro de la femeia interesată de urgentarea cererii de adopţie. De asemenea, instanţa a dispus revocarea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpat pe 29 aprilie. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atactă cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: Doi bărbaţi, în arest preventiv pentru proxenetism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS