21.2 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTentativă de fraudă în numele RAT Craiova

Tentativă de fraudă în numele RAT Craiova

RAT Craiova avertizează în legătură cu un anunţ fals, postat pe Facebook în numele societăţii de transport. Pe o pagină care se numeşte „Cardul de transport public Craiova” se promovează un card de transport cu o valabilitate de 6 luni, care ar costa numai 12 lei. În realitate, susţin reprezentanţii RAT Craiova, este vorba de o tentativă de înşelăciune.

RAT Craiova avertizează în legătură cu un anunţ fals postat pe Facebook. Pe Facebook a apărut o pagină care se numeşte „Cardul de transport public Craiova”, care promovează un card de transport cu o valabilitate de 6 luni, care ar costa numai 12 lei.
„În cinstea împlinirii a 70-a aniversare a Companiei de Transport Public RAT Craiova! Cumpărați un nou card RAT Craiova cu o perioadă de valabilitate de 6 luni și fără restricții la toate tipurile de transport. La doar 12 lei! Grăbește-te, oferta este valabilă pentru primele 500 de persoane!”, este anunţul care pare să vină din partea companiei. Anunţul este însoţit de un link, care duce pe o pagină de internet ce seamănă cu cea a RAT Craiova. Pagina se numeşte însă choisegrate.com şi nu rat-craiova.ro, care este adresa oficială a companiei.
De altfel, transportul în comun a fost înfiinţat în Craiova în urmă cu aproape 76 de ani, în septembrie 1948.

RAT avertizează

RAT Craiova a reacţionat joi, când a atras atenţia asupra tentativei de înşelăciune.
„RAT SRL Craiova informează cetățenii craioveni că circulă pe Facebook un anunț fals despre achiziționarea unui abonament special, cu ocazia aniversării societății de Transport public din Craiova. Insistăm să nu accesați linkul din postare, deoarece este o adresă web falsă, care nu aparține RAT SRL Craiova.
De asemenea, vă informăm că RAT SRL Craiova nu a solicitat, nu solicită și nu va solicita niciodată date de pe cardurile bancare. Am raportat postarea la Facebook și la autorități și rugăm cetățenii să procedeze la fel, pentru a preveni frauda”, a transmis RAT Craiova.

Plângere la IPJ Dolj

La rândul lor, poliţiştii doljeni spun că se fac verificări în urma unei plângeri depuse de RAT Craiova.
„În cursul zilei de azi, 22 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a fost sesizat prin plângere scrisă de către un reprezentant RAT Craiova, cu privire la faptul că pe o reţea de socializare a apărut o postare falsă cu privire la emiterea unui abonament nou de către RAT SRL cu ocazia aniversării societăţii de transport public, cu trimiterea catre o adresa web falsă, unde se solicită informaţii pentru efectuarea de plăti online (nume, date card).
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul de Investigaţii Criminale efectuază verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au explicat oamenii legii.

Citeşte şi: Agresorul din Grădina Botanică rămâne în arest preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS