17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Femeie înghițită de o dolină a trotuarului din Kuala Lumpur

(VIDEO) Femeie înghițită de o dolină a trotuarului din Kuala Lumpur

-

Autoritățile malaeziene încearcă să salveze o femeie care a căzut într-o dolină adâncă de opt metri care s-a deschis pe un drum aglomerat din Kuala Lumpur.

Femeia, de 48 de ani stătea pe o bancă de la marginea drumului în Jalan India Masjid când pământul de sub ea a cedat brusc, potrivit poliţiei locale.
Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată mulțimi de oameni care urmăresc lucrătorii de salvare care încearcă să-și facă loc în dolină. Unii au scări, în timp ce alții folosesc ciocane și excavatoare pentru a încerca să elibereze drumul.
Nu pare să existe niciun semn al femeii. Departamentul de Pompieri și Salvare din Kuala Lumpur a declarat că a primit un apel de urgență la ora locală 08:22 și a trimis 15 pompieri la fața locului.

Operațiune de căutare-salvare

Comandantul operațiunii Mohd Riduan Akhbar a declarat presei locale că se desfășoară o operațiune de căutare și salvare.
„Echipa tactică specială de operație și salvare din Malaysia (STORM) și unitatea K9 sunt la locație”, a spus el.
La operațiune s-au alăturat și nouăzeci de angajați din diverse alte agenții, potrivit comisarului adjunct al șefului poliției locale, Sulizmie Affendy Sulaiman.
„Ne vom uita la filmările CCTV și vom lua declarații de la martori pentru a obține o imagine mai clară a ceea ce s-a întâmplat”, a spus el.

Alte doline

BBC a contactat Departamentul de Pompieri și Salvare din Kuala Lumpur pentru comentarii. Dolinele se formează în general atunci când apa subterană dizolvă roca de la suprafață, determinând formarea unei găuri.
Deși nu există date precise la nivel global, geologii spun că acestea sunt destul de comune.
Unul dintre cele mai grave dezastre recente în ceea ce privește numărul de victime a avut loc în Canada în 2010, când o familie de patru persoane a murit după ce întreaga lor casă a fost înghițită de o dolină deschisă lângă Montreal.
Cea mai mare dolină din lume este Xiaoxhai Tiankeng, în sud-vestul Chinei. Cu o adâncime de 660 de metri, cercetătorii cred că s-a format acum mai bine de 128.000 de ani.

Citește și: (VIDEO) Un doljean este cercetat după ce a accidentat o persoană și a plecat de la locul faptei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Proxenet doljean, prins în Italia

Un proxenet doljean a fost prins în Italia, ...

ȘTIRI GdS